Home / NOVOSTI / Društvo / DPS UZVRAĆA: Knežević je beskrupulozna osoba, spustio se na najnižu stepenicu časti

DPS UZVRAĆA: Knežević je beskrupulozna osoba, spustio se na najnižu stepenicu časti

Klevete koje izriče Duško Knežević potvrđuju da se radi o beskrupuloznoj osobi koja kompilacijom podmetanja, neistina i intriga pokušava da skrene pažnju sa činjenice da je pobjegao u London kako se ne bi suočio sa istragom o višemilionskim pronevjerama za koje ga terete nadležni organi, saopšteno je dans iz Demokratske partije socijalista.

” Sve ostalo što pokušava u svom tragi-komičnom igrokazu, nadajući se da je napad najbolja odbrana, samo ga još više unižava u očima javnosti. Knežević je dokazao da je za svoj lični interes spreman ne samo da špijunira prijatelje, tajno snima školske drugove, da optužuje, izmišlja i kleveće, već i da kukavički pobjegne od pravosudnih organa, prebacujući, na taj način, teret optužbi na svoje najbliže saradnike čime se spustio na najnižu stepenicu časti kao vrhovne vrijednosti crnogorske tradicije”, navodi se u saopštenju DPS.

Oni su dodali da posebno apsurdno zvuči kada se oni koji traže od Ustavnog suda da ih izuzme iz zakona, i pokazuju neobjašnjiv strah od jednostavne provjere autentičnosti sopstvenog magistarskog rada, sada stavljaju u ulogu tužioca i sudije, nadajući se da će bar malo profitirati uz pomoć lica sa potjernice.

“I oni koji su optuženi da su svoje usluge u rušenju ustavnog poretka Crne Gore, ponudili stranom faktoru, naravno za ogroman novac, zaboravljaju da sjede na optuženičkim klupama, i da je iz te pozicije neprimjereno da dijele lekcije o pravdi. Očigledno je da je ovaj slučaj mnogima poslužio u nastojanjima da kompromituju pravosudne organe naše države, a prije svega Tužilaštvo, kako bi se spasili optužbi koje im se stavljaju na teret. Imajući u vidu navedeno zaključujemo da su ovi pokušaji uzaludni, jer je crnogorsko pravosuđe, između ostalog procesuirajući i neke osobe koje su bile u vrhu vlasti, pokazalo da je spremno da se odupre svim pritiscima, uključujući i one političke. Imajući u obzir sve okolnosti ovog slučaja, uključujući i snimak koji je odbjeglo lice dostavilo javnosti, smatramo da nadležne institucije treba da završe svoj posao, oslobođene politikantskih sugestija i pritisaka”, kazali su iz DPS.

Duško Knežević, predsjednik Atlas Grupe, je objelodanio video snimak na kojem se vidi kako on daje bivsem gradoačelniku Slavoljubu Stijepoviću gotovo 100.000 eura, a tvrdi da je dao jos toliko pred podgoričke izbore.

On je izjavio i da je vila pored vile “Gorica” vlasnisvo predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, ali da se vodi na njegovog prijatelja Vladana Ivanovića. Tvrdi i da je Djukanović njemu nudio da se vila vodi na njegovo ime ali je on to odbio.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *