Srpski košarkaš poručio: Nijesmo nebeski narod, a Kosovo već decenijama nije naše - Volim Podgoricu

Srpski košarkaš poručio: Nijesmo nebeski narod, a Kosovo već decenijama nije naše

Reprezentativac Srbije Nikola Kalinić dao je intervju za Blic u kome se dotakao i nekih tema koji nemaju dodirnih točaka sa košarkom.

Krilo Fenerbahčea je između ostalog govorio i o Kosovskoj bici te sasvim iskreno poručio da “Srbi nijesu nebeski narod”.

“Otkad znam za sebe, a rođen sam 1991, postoje problemi i razmirice oko Kosova. Svjestan sam da će me mnogi zbog ovih rečenica zamrziti, ali vrijeme je da neko to kaže javno – Riješimo taj problem, izvucimo što možemo i nastavimo dalje”, rekao je Kalinić, te nastavio:

“Kosovska bitka se desila prije 600 i više godina i to već dosta decenija nije ‘naša’ teritorija. Neka me isprave stariji i pametniji ako griješim… Niko ne živi od prošlosti i što se prije pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, biće nam bolje”-kazao je on.

“Da se ne lažemo, nijesmo nebeski narod, niti smo ikada bili. Imali smo svijetlih trenutaka u prošlosti, ali pomirimo se s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj karti svijeta. Ko mi ne vjeruje, neka proputuje svijetom i kaže strancima odakle je i ko je. Doživjeće šok, siguran sam. Ja sam ga doživio”-poručio je srpski reprezentativac.

1 komentar

  1. Hey – great blog, simply looking around some blogs, seems a really nice platform you may be using. I???m currently using WordPress for a couple of of my blogs but aiming to change at least one over to a platform like yours to be a trial run. Anything specifically you will recommend over it?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com