Home / ŽIVOT + / Alternativa / Pet načina da postanete magnet za LJUBAV, SREĆU I BOGATSTVO: Evo kako podići ličnu energetsku vibraciju

Pet načina da postanete magnet za LJUBAV, SREĆU I BOGATSTVO: Evo kako podići ličnu energetsku vibraciju

Kako da razumijete tajne Univerzuma – ako podignete svoju energetsku vibraciju na viši nivo, uspjećete da privučete sreću i blagostanje!

“Ako želite da otkrijete tajne Univerzuma, razmišljajte o njima kao o energiji, frekvenciji i vibraciji.” – Nikola Tesla

Ovaj Teslin citat opisuje kompletan Univerzum u jednoj rečenici, kao i sve nas u svom prirodnom obliku – energiji!

Svaki trenutak, događaj, interakcija i reakcija utiču na naš opšti nivo energije i stanje blagostanja. Svaki izbor koji napravimo ili povećava ili smanjuje našu vibraciju. I zato što smo vibracijska bića, svakog dana smo u konstantnom stanju promjena jer energija nikada ne ostaje ista. Kada smo blagosloveni “dobrim” danima, naša vibracija naginje više ka pozitivnoj strani. Ali šta je sa danima kada izgleda kao da ništa ne ide u pravom smjeru?

Postoji 5 načina na koje ćete, redovnim praktikovanjem, svoju vibraciju podizati za samo nekoliko minuta:Ne brinite!

1. Fokusirajte se na sadašnji trenutak

Živjeti u sadašnjosti je najjači izvor vaše snage i energije! Ako razmišljate o budućnosti ili se stalno prisjećate prošlosti, rasipate energiju koja vam je na raspolaganju u ovom momentu. Kada vam misli “odlete” iz trenutka zvanog SADA I OVDJE, praktikujte tehniku opraštanja sebi i drugima, i pustite prošlost ili budućnost da budu tamo gdje im je mjesto. Smanjite svoje veze sa ovim nižim vibracionim energijama. Na taj način otvorićete svoje biće za osjećaj magije i ljepote života u sadašnjosti.

2. Fokusirajte se na disanje

Kako biste odmah obukli “energetsku košulju”, jednostavno zatvorite oči i fokusirajte se na udisaje i izdisaje. Ova vježba vas povezuje sa centrom vaše duše i tijela, opušta nervni sistem i podiže svijest o tome da se nalazite u sadašnjem trenutku. Kada vam je fokus usmjeren na disanje, postajete svjesni svog uma, što vam pomaže da na jednostavan način prelazite sa jedne misli na drugu. Vježbajte redovno dok vaš um ne usvoji ovo kao najjednostavniju moguću radnju.

3. Fokusirajte se na prirodu

Kada ste loše volje, kada osjećete da vam je vibracija niska, povežite se sa energijom prirode koja će vas brzo vratiti u stanje ravnoteže. Priroda je kao lift koji vas odmah prebacuje na nivo dobrog raspoloženja. Najbolje bi bilo da vam provođenje vremena u prirodi postane svakodnevni “ritual”. U zavisnosti od toga gdje se nalazite, možete:

  • otići u park i prošetati
  • uživati u bašti punoj cvijeća
  • meditirati na otvorenom
  • otići na plažu
  • posmatrati zvijezde na nebu…

Ovo je samo par ideja, a vi slobodno iskoristite kreativnost u “druženju” sa prirodom, uživajući u njenoj ljepoti i podižući svoje vibracijsko stanje.

4. Fokusirajte se na inspirativne akcije

Da li ste i vi svakodnevno u “multitasking” akcijama? Pokušavate da štiklirate sve obaveze sa spiska? Ponekad vam se čini da su liste sve duže, a vrijeme sve kraće. Kako ovo riješiti?

Fokusom na nadahnutu akciju! Napravite prioritete i preduzmite ono što vam se u tom trenutku čini najvažnijim ili najzanimljivijim.

5. Fokusirajte se na sebe

Sami ste odgovorni za svoju energiju! Vaše vibracijsko stanje privlači iskustva koja su na istoj vibraciji kao i vi. Odvojite vrijeme da razmislite o svojim osjećanjima. Postoji zabluda da ako osjećaj nije pozitivan, najlakše ga je gurnuti “pod tepih”. Ipak, da bi se postiglo duhovno uzdizanje, jedna od ključnih stvari je prihvatanje svih naših osjećanja. Kada ste u stanju da shvatite zašto se neka loša emocija budi u vama, tada ćete moći i da je “otpustite” i vratite se u prirodno pozitivno stanje radosti i ljubavi.

Kada ste na visokim vibracijskim frekvencijama, postajete magnet koji privlači ljubav, bogatstvo, pozitivna iskustva, događaje i odnose.

Izvor: Antistres vodič

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com