PODGORIČANIN HEROJ: Posthumno odlikovan Darko Vujošević - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN HEROJ: Posthumno odlikovan Darko Vujošević

Na predlog ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića, Komisija MUP-a za dodijelu nagrada i priznanja je odlučila da za iskazanu hrabrost i požrtvovanost plaketom nagradi i Darka Vujoševića, koji je spašavajući porodicu Kumburović iz Skadarskog jezera i sam izgubio život.

“Cijeneći ovaj čin kao izuzetnu vrijednost kojom se afirmišu ljudskost i požrtvovanost, ministar je Vujoševića predložio za ovo najviše priznanje u oblasti zaštite i spašavanja”, navode iz MUP-a.

Nagrade će biti uručene 1. marta ove godine, na svečanosti povodom obilježavanja Dana zaštite i spašavanja.

“Komisija je donijela odluku o ovogodišnjim nagradama i priznanjima pripadnicima sistema za posebne zasluge u razvoju oblasti zaštite i spašavanja i iskazanu ličnu požrtvovanost u sprovođenju zaštite i spašavanja stanovništva i materijalnih dobara. Odlukom Komisije biće dodijeljene tri plakete, dvije značke, devet zahvalnica i pet novčanih nagrada”, navode iz MUP-a.

Podgoričanin Darko Vujošević utopio se dok je pokušavao da spasi tročlanu porodicu koja je stradala u Skadarskom jezeru kada se prevrnuo čamac.

Tragedija se dogodila 4. februara ispod manastira Vranjina, na Skadarskom jezeru kada se juče ujutro prevrnuo čamac, i tom prilikom poginuli su supružnici Jana i Ratko Kumburović i njihova kćerka Nina, kao i Vujošević iz Kuča, koji je pokušao da spasi porodicu.

Tijela Jane Kumburović i njene dvanaestogodišnje ćerke su pronađena, dok za tijelima Vujoševića i Ratka Kumburovića ronioci već jedanaesti dan tragaju.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com