Home / NOVOSTI / “MAMA, JESAM LI ŽIVA ILI MRTVA”: Jezive riječi djevojčice (14), koju je otac brutalno pretukao golu na ulici (VIDEO)

“MAMA, JESAM LI ŽIVA ILI MRTVA”: Jezive riječi djevojčice (14), koju je otac brutalno pretukao golu na ulici (VIDEO)

– Pokušala sam nježno da probudim ćerku (14) koja je ležala u bolničkom krevetu. Htjela sam da vidim kako je. Ona je u tom trenutku skočila u sjedeći položaj i u panici povikala: “Mama, jesam li živa ili mrtva?”, rekla je slomljeno E. D. F. (43), majka djevojčice koju je prekjuče pretukao otac nasilnik i dodala da joj se ćerka nekoliko minuta nakon toga onesvijestila.

– Uhvatila sam je u zadnji čas. Duša moja. Kako ćemo nastaviti dalje da živimo s ovom traumom – plakala je E. D. F iz jednog zagrebačkog naselja.

Njenu ćerku otac je u petak popodne brutalno pretukao. Udarao joj je glavom o zid, zbog čega je skočila preko balkona. On je skočio za njom i nastavio da je mlati šakama. Otrgnula se i pobjegla u komšijsko dvorište, gdje ju je sustigao, nastavio da tuče i guši, a otrgnuo joj je majicu i grudnjak.

Tukao ju je tako golu pred svima na ulici, a njenom je glavom razbio jednu dasku na ogradi. Dijete je zbog zadobijenih povreda završilo u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici.

E. D. F., koja se zbog teške ginekološke operacije tumora takođe nalazi u jednoj zagrebačkoj bolnici, ipak je smogla snage da za 24sata.hr sve ispriča.

– Kad sam saznala da moram na operaciju, nisam znala šta će biti s mojom djecom. Nije imao ko da ih pričuva s obzirom na to da sam razvedena, a bivši muž je u zatvoru. A onda je nadležni Centar za socijalni rad predložio da se zatraži uslovno otpuštanje bivšeg supruga iz zatvora i da on čuva djecu dok sam u bolnici. Kako nisam imala drugog izbora, pristala sam na to – započela je E. D. F.

S. F., Foto: Facebook

Bivši suprug S. F. (46) služio je u gospićkom zatvoru kaznu jer je prijetio ubistvom vaspitačicama u vrtiću koji je pohađao njihov sin. Prije toga, ovaj bivši policajac bio je u zatvoru zbog porodičnog nasilja.

– Osuđen je jer je mene zlostavljao, a djeca su tome svjedočila. Jednom mi je sjedio na leđima i držao nož pod vratom, a naša ćerka je urlala i preklinjala ga da ne zakolje mamu. Moj bivši suprug je i teški alkoholičar, sva djela je počinio u pijanom stanju i sudski mu je određena mjera za obvezno liječenje od alkoholizma – rekla je E. D. F.

Takvog su čovjeka sad pustili da čuva svoju djecu dok im u kući nema majke, a on je to iskoristio da pretuče ćerku. Kada je shvatila šta se događa, izbezumljena majka došla je taksijem kući iz bolnice, kada je naišla i policija.

VRISCI PRESTRAVLJENE DECE

– Bila sam u kući i čula buku. Izašla sam na balkon i vidjela kako S. F. glavom svoje ćerke udara po betonu. Djevojčica je vikala: “Upomoć, pomozite mi”. Izletjela sam i odmah zvala policiju. Kasnije sam saznala da su i druge komšije to učinile. Ja sam zapravo poslednja vidjela sve. Policija, uprkos brojnim pozivima da taj već osuđivani kriminalac koji je dvaput bio u zatvoru tuče svoju ćerku, nikako nije stizala. Kad sam vidjela da me nisu ozbiljno shvatili, otrčala sam pred tog ludaka, a djevojčica je taman uspjela da se otrgne iz njegovih ruku. Viknula sam joj da bježi u moju kuću, što je i učinila, a ja sam otrčala za njom jer je u kući bila i moja ćerka (14) pa sam htjela da ih zaštitim. Uspjela sam da pokupim i malog brata pretučene djevojčice i da ga strpam u svoju kuću. Nisam znala kome da se prije posvetim – njemu koji je bio potpuno izvan sebe i sve vrijeme trčao izbezumljeno po kvartu urlajući: “Šta sam ja zgriješio, šta sam učinio loše” ili njoj koja je bila sva krvava, gola i tresla se govoreći u plaču: “Zašto me niko nije ranije spasio” – kroz suze je ispričala komšinica čiji su podaci poznati redakciji.

Policija je, kaže, ona, stigla tačno pola sata nakon što ih je zvala, a 45 minuta otkako ih je nazvala prva komšinica koja je bila sama kod kuće s troje male djece i nije se usudila da stane pred nasilnika za kojeg susjedi tvrde da je visok oko dva metra i ima više od stotinu kilograma.

– Prvo što sam rekla policiji koja mi se pojavila na vratima bilo je: “Pa dobro, jeste li vi normalni? Imate li uopšte pojma o tome kad sam vas zvala? Kako vam je trebalo toliko vremena da dođete? Znate li da je čovjek gotovo ubio svoju ćerku?”. Policajac mi je odgovorio: “Znamo mi to, već smo ga uhvatili” – ispričala je komšinica koja je pretučenu djevojčicu odmah fotografisala jer nije, kaže, htjela da ovaj slučaj prođe nekažnjeno.

S. F. je, nakon što je komšinica odvela njegovu ćerku, sjeo u automobil bivše supruge i pobjegao.Bježao je pred policijom koja mu je bila za petama. Na kraju je sletio u jarak i policija ga je uhapsila. Odveli su ga u psihijatrijsku bolnicu Vrapče. Nesretna E. D. F. je stigavši pred svoju kuću mogla da sazna sve šokantne detalje užasa koji su proživjela njena djeca.

Zagrebačka policija potvrdila je da su imali intervenciju zbog porodičnog nasilja, ali zbog osjetljivosti slučaja i istrage nisu mogli da daju više informacija.

Izjavu je dala i Tatjana Brozić Perić, upravnica Centra za socijalni rad Zagreb.

– O svakom uslovnom otpustu odlučuje sistem pravosuđa. Ono što tad traže od nas je da uzmemo izjavu od porodice – želi li da primi osuđenika i ima li gdje da dođe, kako bi se znalo gdje se nalazi tokom uslovnog otpusta – rekla je Perić i dodala da ih ovog vikenda policija nije kontaktirala u vezi sa porodicom o kojoj se piše.

Centar je tako demantovao riječi E. D. F. koja tvrdi da su oni predložili puštanje njenog supruga. Dodali su i da će oni preuzeti djecu ako bude trebalo.

– Znamo kuda ćemo s djecom ako bude potrebno. Tu nema propusta, sve smo odradili u skladu s propisima iz sistema socijalne zaštite – poručuju iz Centra za socijalni rad.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *