Home / PG INFO / Aktuelno / TAKMIČENJE ZA DJECU: Slaganje Rubikove kocke  i  Kviz „Ja upoznah Crnu Goru“

TAKMIČENJE ZA DJECU: Slaganje Rubikove kocke  i  Kviz „Ja upoznah Crnu Goru“

U subotu, 16.februara u TC Mall of Montenegro odrzan je VII godisnji turnir u sklapanju Rubikove kocke u Crnoj Gori i kviz znanja o nasoj zemlji. Interesovanje za Rubikovu kocku svake godine raste sve vise, a broj takmicara koji se pojavljuju na nasim takmicenjima je sve veci. Uzrast koji se godinama unazad prijavljuje i takmici je uglavnom stariji osnovnoskolski i srednjoskolski uzrast. A, kada je rijec o polnim razlikama, medju takmicarima djevojcice i djevojke su u znacajnoj manjini. Ovakvim druzenjima i okupljanjima djeca i mladi imaju priliku da kvalitetno provode svoje vrijeme, da se druže sa svojim vršnjacima i razmjenjuju znanja i iskustva. Ovogodisnji pobjednik u slaganju Rubikove kocke bio je Petar Janjusevic,drugo mjesto osvojila je Andjela Zecevic, a trece Balsa Stojkovic.

Uz Rubiko takmičenje tradicionalno ćemo održati kviz znanja o Crnoj Gori u kojem su ove godine učestvovala djeca školskog uzrasta iz osnovnih škola u Podgorici – ucenici OS”Savo Pejanovic” odnjeli su  prvo mjesto, a cini su je ucenici: Bulatović Cana, Radoman Pavle, Marković Blagota,

Prelević Petar i Danaj Valentina sa mentorkom Vericom Tajić. Ekipa OS”Dr Dragisa Ivanovic’ osvojila je drugo mjesto, OS”21.maj” trece i OS”BrankoBozovic” cetvrto. Posjetioci i djeca kroz igru imala su priliku da se upoznaju sa znamenitostima, geografskim, istorijskim i kulturnim obiljezjima Crne Gore, kao i da se na ovaj nacin istakne značaj čuvanja i njegovanja ljepota naše zemlje. Zahvaljujuci podrsci shoping centra Mall of Montenegro, Turistickoj organizaciji Glavnog grada i ostalim prijateljima, ovo edukativno druzenje realizovano je veoma uspjesno.

 Ovoje jedan od nacina na koji u Udruzenju Pcelica planiraju da ove godine okupljaju  djecu i mlade. Kroz Pcelicin juniorski i omladinski klub djeca ce svrsishodno djelovati u svojoj zajednici i motivisati svoje vrsnjake na druzenja, igru i zajednicko provodjenje vremena.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com