Home / NOVOSTI / DPS: Dijalog u Skupštini nema alternativu

DPS: Dijalog u Skupštini nema alternativu

Iz Demokratske partije socijalista (DPS) saopštili su da je jučerašnja sjednica Skupštine Crne Gore pokazala superiornost u argumentima kluba DPS-a i demonstrirala da je ova partija spremna da u institucijama sistema otvoreno razgovara o svim temama.

“Smatramo da smo glasanjem za dnevni red uprkos tendencioznim i netačnim zaključcima koji su navedeni u predlogu pokazali odgovoran odnos prema javnosti i spremnost da javno suočimo argumente sa našim političkim oponentima. Tumačimo kao političku nezrelost to što je opozicija na kraju rasprave povukla svoj akt, usljed nespremnosti da prihvati amandmane DPS-a i koalicionih partnera. Zaključci parlamentarne većine u formi amandmana su imali za cilj da osnaže nezavisnost i neselektivnost institucija, da pozovu Skupštinu da se prioritetno bavi unapređenjem Zakona o finansiranju političkih partija i izbornih kampanja kao i da upute apel na medijsku zajednicu da, poštujući profesionalne kodekse, objektivno i nepristrasno informišu javnost”, ističu u ovoj partiji.

Prema njihovim riječima, odbijanje ovakvih zaključaka pokazuje nespremnost opozicije da učestvuje u unapređivanju institucija i još jednom svjedoči o dnevno-političkom interesu manjine u Skupštini.

“Vjerujemo da su građani imali priliku da u televizijskom prenosu na najbolji način vide razlike između programskih politika pojedinih političkih subjekata. Uprkos velikim političkim razlikama, kao što je to danas istakao evropski komesar za proširenje, Johanes Han, Parlament je najznačajnije mjesto gdje treba da se vodi dijalog.  Smatramo da je izgradnja i snaženje institucija sistema, pored poboljšanja standarda građana, najvažniji programski cilj naše partije i realna potreba države Crne Gore. Nadamo se da će i opozicija vraćanjem svojim redovnim parlamentarnim obavezama pokazati političku odgovornost, da bismo kroz Radnu grupu zajednički unaprijedili izborni proces i došli do najboljih rješenja”, poručili su iz DPS-a.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com