OSNOVNI SUD: Irena Radović nezaknito smijenjena - Volim Podgoricu

OSNOVNI SUD: Irena Radović nezaknito smijenjena

Skupština Crne Gore nezakonito je, na predlog guvernera Centralne banke Radoja Žugića smijenila Irenu Radović sa pozicije viceguvernera u julu prošle godine, odluka je podgoričkog Osnovnog suda.

Advokat Radovićeve, Siniša Gazovoda je novinarima kazao da presuda potvrđuje stav koji su ranije iskazali da je Savjet CBCG na čelu sa guvernerom uspio da obmane poslanike u Skupštini svojim netačnim prelogom za razrješenje.

“Na osnovu tog predloga su poslanici donijeli nezakonitu odluku. U međuvremenu je odbačena i kivična prijava protiv Irene Radović koja je bila jedan od osnovnih razloga za njeno razrješenje i kako su poslanici diskutovali kod njih je izazivala zgranutost o navodnom nezakonitom ponašanju Irene Radović.Vidimo da od toga ništan ije tačno”, kazao je Gazivoda.

On je dodao da je “žalosno da Žugić nastavlja sa svojim radnjama oko nezakonitog razrješenja”, jer sad “pokušava da iskoristi i zloupotrijebi” Skupštinu tako što će imenovati novog viceguvernera i spriječiti da se Radovićeva nakon pravosnažnosti presude vrati na dužnost viceguvernera.

Žugić je za novog viceguvernera predložio člana Savjeta CBCG Zoricu Kalezić.

Gazivoda je kazao da ako se imenuje novi viceguverner Radovićeva ima pravo na naknadu štete, te da će se vidjeti da li će Skupština opet još jednom da pomaže guvernera u njegovom ličnom obračunu sa Radovićevom.

Radovićeva je novinarima kazala da ova presuda pokazuje da se radi o još jednom u nizu zloupotreba Žugića u opostrukciji pravde.

“Ako je danas donešena prvostepena presuda u moju korist kojom se poništava odluka Skupstine i kojom se omogućava da kada bude pravosnazna da se vratim u CBCG, jer sam nezakonito razriješena na osnovu lažnih navoda guvernara, podnošenje zahtjeva za imenovanje drugog lica za viceguvernera 24 sata prije prvostepene odluke smatram da ne zaslužuje komentar”, rekla je Radovićeva.

Ona je dodala da od poslanika i Skupštine i relevantnih institucija do vrha države očekuje da vode računa o kredibilitetu Crne Gore pred građanima i da ne dozvole da se pravosuđe opstruira.

Ona je dodala da je bitan za napredak u EU vladavina prava i da o tome svi moraju voditi računa.

“Posebno Žugić koji je od prvog mandata guvernera do danas imao propuste što je nedopustivo u državi koja pretenduje da bude prva sledeća članica EU”, kazala je Radovićeva.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com