Home / NOVOSTI / Hronika / AKCIJA POLICIJE: Pronađena velika količina švercovanih cigareta

AKCIJA POLICIJE: Pronađena velika količina švercovanih cigareta

 

Službenici Uprave policije su, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, na teritoriji Berane  pronašli i oduzeli veću količinu cigareta bez akciznih markica.

Službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta i Centra bezbjednosti Berane su u  okviru akcije „Slims“ lišili slobode S.M. (53) iz Berana zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje, dok je krivična prijava zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivičnog djela nedozvoljena trgovina podnijeta u redovnom postupku protiv Ž.M. (55) iz Berana.

Postupajući na osnovu naredbe nadležnog sudije za istragu, policijski službenici su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.M. i tom prilikom pronašli i oduzeli 202 šteke cigareta različitih brendova bez akcizne markice.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je S.M. ovo krivično djelo počinio na način što je u kontinuitetu od 08.11.2018. godine do 23.02.2019. godine vršio prodaju i distribuciju u cilju dalje prodaje neocarinjene robe, odnosno akciznih duvanskih proizvoda – cigareta, bez akcizne markice. Sumnja se da je cigarete pribavljao radi dalje prodaje na području Berana, Andrijevice i Plava.

Takođe, prilikom pretresa prostorija koje koristi Ž.M. (55) iz Berana policijski službenici su pronašli i oduzeli 32 šteke cigareta bez akciznih markica, kao i vatreno oružje – pušku tzv. talijanku, malokalibarsku pušku, pištolj marke „Broving”, cal. 6 mm i 25 metaka u ilegalnom posjedu. Cigarete su oduzete i predate službenicima Uprave carina radi daljeg postupanja.

Podsjećamo da su policijski službenici CB Bar tokom vikenda otkrili  i oduzeli cigarete bez akciznih markica, oko 700 šteka cigareta marke „Trocadero“ vrijednosti oko 7.000 eura koje su, kako se sumnja, bile namijenjene ilegalnoj trgovini. Službenici CB Bar su protiv B.Č. (25) iz Bara nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com