Home / NOVOSTI / Hronika / NIKO NIJE VJEROVAO DA ĆE POSTATI KRIMINALAC: Podgoričanin Mario Milošević u zatvoru u Prištini čeka izručenje zbog jednog od najhladnokrvnijih ubistava u Crnoj Gori

NIKO NIJE VJEROVAO DA ĆE POSTATI KRIMINALAC: Podgoričanin Mario Milošević u zatvoru u Prištini čeka izručenje zbog jednog od najhladnokrvnijih ubistava u Crnoj Gori

Podgoričanin Mario Milošević, koji je uhapšen u Prištini po crnogorskoj potjernici zbog optužbe da je učestvovao u ubistvu Radomira Đuričkovića, ali i kao likvidatora Miodraga Kruščića, tražio je od kosovskih organa da odmah bude izručen Crnoj Gori.

Miloševićev branilac na Kosovu i Metohiji, advokat Arsim Biljali, kazao je za “Dan” da se Milošević u Kosovu tereti za tri krivična djela, i to nedozvoljeno posjedovanje oružja, 25 grama marihuane i falsifikovanje dokumenata.

Biljali je rekao i da je Milošević pred tamošnjim pravosudnim organima priznao krivicu za sva tri krivična djela, tražeći momentalno izručenje.

 

FOTO: UPRAVA POLICIJE

– Čekamo da mu se izrekne kazna za djela koja je priznao, nakon čega će odlučiti o njegovom zahtjevu da odmah bude izručen Crnoj Gori – saopštio je advokat Biljali.

 

Pojasnio je da je Milošević zahtjevao da već sledeći dan nakon izricanja kazne bude sproveden u Crnu Goru. Takođe, advokat je istakao i da se protiv njega na Kosovu ne vodi nijedan drugi postupak, pa čak ni zbog pokušaja bjekstva iz zatvora, zbog čega su nedavno na osnovu priznanja krivice osuđeni tamošnji službenik Ministarstva za dijasporu i zatvora u kojem se nalazi Milošević.

Osim zbog učestvovanja u ubistvu Đuričkovića, u kojem mu se sudi sa Vukanom Vujačićem i Igorom Mašanovićem, ovaj Podgoričanin potražuje se i zbog postupka u kojem je optužen za otmicu.

Nedavno je iz policije i tužilaštva saopšteno da je rasvjetljeno ubistvo vlasnika podgoričke diskoteke “Bigl” Miodraga Migija Kruščića i ranjavanje novinarke Olivere Lakić. Milošević je u ovom predmetu označen kao član kriminalne grupe.

Istražitelji ga sumnjiče da je upravo on ispalio smrtonosne hice u Kruščića, dok njegovu ulogu u ranjavanju novinarke Lakić nisu precizirali. Organizator kriminalne grupe koja stoji iza ovih djela je, prema tužilačkim spisima, Podgoričanin Filip Bešović.

 

FOTO: FACEBOOK/PRINTSCREEN, VJESTI/SAVO PRELEVIĆ

Povodom poslednjih optužbi, Milošević je medijima uputio pismo u kojem je tvrdio da nema nikakve veze sa ubistvom Kruščića i ranjavanjem Lakićeve.

Međutim, ovo nije prvi put da se ovaj Pogoričanin našao na optuženičkoj klupi, ali krenimo redom.

 

Ko je Mario Milošević?

 

Kao dijete je bio aktivni sportista, trenirao je karate u klubu Budućnost i verovatno niko nije mogao ni da nasluti da će jednog dana puniti novinske stupce crne hronike.

Njegovo ime se prvi put u novinama našlo 2002. godine, kada je uhapšen zbog ubistva Andrije Mijovića (24) na budvanskom šetalištu koje je u tom trenutku bilo puno turista. Tada je takođe teško ranjen Podgoričanin Aleksandar Bokan.

 

“Blic” je tada pisao da je obračun na budvanskoj obali imao svoju uvertiru u martu prethodne godine kada je, nakon tuče u blizini noćnog kluba “Brodvej” u Podgorici, Milošević potegao pištolj i teško povredio Mijovića.

 

Tada je pucnjavi prethodila tuča u kojoj su na Miloševića nasrnuli braća Aleksandar i Luka Bokan, Andrija Mijović i drugi. Iako zvanično ništa nije saopšteno, pretpostavlja se da je ubistvo samo nastavak tog obračuna, a Milošević je zbog toga i osuđen.

 

Ilustracija
ILUSTRACIJAFOTO: VIJESTI.ME/SRĐAN KOSOVIĆ

Godine 2015, javnost je ponovo čula za Miloševića i to zato što je pokušao da otme švedske državljane i, mučeći ih sa još dve osobe, od njih iznudi 250.000 evra. Iste godine je uhapšen zbog sumnje da je u jednom pabu u centru  Podgorice pretukao Đorđa Milačića. Milošević je drškom pištolja navodno udario Milačića ispod oka.

 

Ni godinu dana nije prošlo a Milošević se našao kao glavni osumnjičeni za ubistvo Cetinjanina Radomira Đuričkovića, inače kum ubijenog Gorana Radomana, koji je, kako su crnogorski mediji preneli, blizak škaljarskoj kriminalnoj grupi.

Na njega je, kako se sumnja, iz automobila u pokretu nedaleko od porodične kuće pucao Igor Mašanović, dok je za volanom automobila koji je nabavio Milošević bio Vukan Vujačić (24).

Osim toga, prije sedam godina uhapšen je zbog sumnje da je pokušao da ubije Iliju Popovića. Milošević je tada, nakon kraće prepirke, u Popovića ispalio tri hica iz pištolja koji su ga pogodili u noge.

 

Za Miloševićem je bila raspisana poternica od strane podgoričkog Interpola, ali je, nakon dvije godine bekstva, 18. jula 2018. uhapšen na Kosovu, gde se i sada nalazi. U štek-stanu nađeni su droga, ilegalno oružje i kosovska dokumenta na ime Miroslav Kostić.

 

FOTO: KURIR, NEBOJŠA MANDIĆ, PRIVATNA ARHIVA, M.M.

Pravosuđe u Prištini je zbog narkotika i oružja protiv njega pokrenulo istragu, a zanimljiv je detalj da je u istoj zgradi prethodno lociran i Strahinja Đanković, osumnjičen da je u Beogradu ubio Petra Arsića.

Od tada, Milošević se nalazi u zatvoru, a da čak ni tamo ne miruje dokaz je informacija da se potukao sa Aleksičaninom Mićom Urošević, zvanim Četnik, koji se iza rešetaka nalazi zbog umiješanosti u dva ubistva. Do tuče između Miloševića i Uroševića došlo je tokom partije šaha.

Zanimljivo je da je prištinsko tužilaštvo neposredno pre toga proširilo istragu protiv Miloševića jer je dao mito zatvorskom čuvaru i jednom službeniku kako bi mu omogućili bekstvo iz pritvora. Zatvorski čuvar i službenik su uhapšeni, nakon čega su priznali krivicu i određeno im je po šest meseci zatvora, što su kasnije zamenili novčanim kaznama od ukupno 9.600 evra.

 

FOTO: PRINTSCREEN

Pisma iz zatvora

 

Milošević se, iako zakatančen, više puta oglašavao demantujući optužbe koje su se protiv njega našle kako u medijima tako i u sudskim spisima.

On je najpre 2016. godine pismom koje je naslovio na redakciju crnogorskog “Dana” javno dematnovao tvrdnje da je povezan sa ubistvom Đuričkovića.

– Sa po­koj­nim sam imao vi­še ne­go ko­rekt­ne od­no­se, bez ijed­ne ru­žne re­či ika­da. Već par me­se­ci znam da ću bi­ti op­tu­žen za ne­što, evo sad znam i za šta. Na­po­me­nuo bih da ni­ka­da u ži­vo­tu ni­sam upo­znao ni­ko­ga iz po­me­nu­tih kla­no­va. Ni­sam član ni­ka­kve gru­pe i sa ta­kvim na­vo­di­ma sa­mo se ugroža­va mo­ja po­ro­di­ca zbog ne­če­ga za šta sam sa­znao iz štam­pe. Ja ću do­ći jed­nog da­na, ka­da se za to stvo­re uslo­vi, i do­ka­za­ću svo­ju ne­vi­nost – navodi se u njegovom prvom pismu.

Potom je zbog navoda da je osumnjičen za ubistvo Kruščića i ranjavanje novinarke Lakić još jednom demantovao optužbe koje mu se stavljaju na dušu.

– Kategorički tvrdim da nikakve veze nemam sa ubistvom Miodraga Kruščića! Njega sam poznavao iz grada kao dobrog ugostitelja, a mislim i da je bio dobar čovek, te da niko nije imao razloga da ga liši života. Zgrožen sam činjenicom da me policija dovodi u vezu sa ubistvom tog čovjeka. Neverovatne su i izmišljotine da sam navodno, u više navrata, ulazio na teritoriju države Crne Gore sa Kosova. To nije tačno! Da sam nogom zgazio na teritoriju Crne Gore, siguran sam da bih istog momenta bio uhapšen. Ne bi valjda policija, koja me potražuje, pustila da se slobodno krećem po Crnoj Gori – dio je pisma koje je potpisao Milošević.

 

(Kurir.rs/CDM, J.A.)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com