Home / NOVOSTI / Društvo / Ombudsman: Ispitaćemo zašto đaci nijesu išli u školu nakon izbora u Tuzima

Ombudsman: Ispitaćemo zašto đaci nijesu išli u školu nakon izbora u Tuzima

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore formirao je predmet povodom informacija objavljenih u medijima, kao i obraćanja građana, da u Tuzima dan nakon lokalnih izbora đaci nijesu pohađali nastavu, a što se povezuje sa proslavom izbornih rezultata.

Kako je navedeno iz kancelarije Ombudsmana, ne ulazeći u sferu politike, Zaštitnik će u granicama svog mandata, sprovesti ispitni postupak kako bi provjerio navode da li je bilo propusta u organizaciji nastave u vezi sa predmetnim događajem.

“Ovom prilikom podsjećamo na ranije apele Zaštitnika prema svim akterima na političkoj sceni Crne Gore, da ne koriste djecu i obrazovne ustanove u svrhu političke promocije, kako za vrijeme, tako i van trajanja izborne kampanje. S obzirom na to da su događaji u Tuzima izazvali pažnju javnosti u kontekstu izražavanja mišljenja, stavova i nacionalnih osjećanja još jednom pozivamo pojedince i grupacije da svoje političko djelovanje i izražavanje prilagode demokratskim vrijednostima i nenasilnoj komunikaciji, na način kojim ne vrijeđaju ili ugrožavaju prava i osjećanja drugih i ne podstiču netrpeljivost i/ili mržnju”, navodeno je u saopštenju.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *