PODACI MUP-A: Za godinu dana 518 protesta - Volim Podgoricu

PODACI MUP-A: Za godinu dana 518 protesta

Uprava polcije je tokom protekle godine obezbjeđivala 518 javnih okupljanja, kao i 831 javnu priredbu, gdje spadaju koncerti, okupljanja vjernika i sporstki događaji. Kako se konstatuje u izvještaju o primjeni Zakona o javnim okupljanjima i javnim priredbama, lani su zabilježena tri spontana okupljanja, kao i 31 šetnja. Registrovano je šest okupljanja koja nijesu bila najavljena.

Policija je tokom 2018. zabranila sedam javnih okupljanja, shodno zakonskoj odredbi koja kaže da „policija može privremeno ograničiti slobodu javnog okupljanja ako je to ograničenje nužno u demokratskom društvu radi sprečavanja narušavanja javnog reda i mira“.

Policija je 2018. zabranila okupljanje u Barutani gdje su građani htjeli da protestuju zbog neizgrađenog vodovoda, dok su u Nikšiću zabranjena čak tri okupljanja i to igrača FK „Čelik“, njihovih porodica i navijača. Policija je na Cetinju zabranila Mitropoliji crnogorsko-primorskoj proslavu praznika Preobraženje, a nijesu dozvolili ni tzv. CPC da provali u Crkvu na Ivanovim Koritima i organizuje svoje okupljanje. Takođe, policija nije omogućila da Mitropolija crnogorsko-primorska organizuje službu u Ulcinju povodom dana Svetog Jovana Vladimira, a podsjetimo da je tada grupa nacionalista napala mitropolita Amfilohija ne dajući mu da dođe do ostataka Crkve Svetog Jovana Vladimira.

Policajci nijesu dozvolili ni dva sportska okupljanja u Nikšiću.

(Dan)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com