Home / NOVOSTI / Društvo / “OKVIR”, IPAK, BEZ LEKOVIĆA: Biserko, Sisojev i Kajić imali zadatak da “brane” slučaj “državni udar”?

“OKVIR”, IPAK, BEZ LEKOVIĆA: Biserko, Sisojev i Kajić imali zadatak da “brane” slučaj “državni udar”?

Autorska emisija novinara Zorana Lekovića “Okvir” emitovana je večeras, uprkos njegovom oštrom protivljenju, i sukobu sa menadžmentom RTCG-a, i to – bez autora.

Večerašnji “Okvir” koji je vodio Lekovićev kolega Nebojša Skenderi, bio je posvećen završetku sudjenja za, navodni, državni udar, a gosti su bili Sonja Biserko, Genadij Sisojev, Ištvan Kajić i Dragan Šoć.

Leković tvrdi da je, kako navodi na svom FB profilu, emisiju “Okvir” koja je večeras emitovana, režirao neko van Javnog servisa ali uz učesće i direktnu odgovornost menadžmenta, Generalnog direktora, direktora TVCG, te urednice Prvog programa.

On je, u pismu Savjetu RTCG, naveo da se usprotivio izboru gostiju, na šta mu je, kako navodi, rečeno da će “emisiju raditi neko drugi”.

“U petak, koji je prethodio toj nedjelji, direktor TVCG, gdin Slavko Djurdjić u hodniku mi je kazao da ne brinem oko teme za 17.03 jer su kako je rekao „oni“nađli goste i temu. Budući da se za 10 godina nikada nije desilo da se bez mog znanja delegira i usvaja neka tema, a tek pogotovu da se izbor gostiju prepusti nekom drugom, upitao sam o kojoj temi se radi. Odgovoreno mi je da će me o tome Djurdjić obavijestiti početkom ove sedmice. Tako se i desilo”, navodi Leković i pojašnjava da mu je Djurdjić, potom, predočio da je planirana tema Okvira – Zavrđne riječi na sudjenju u predmetu poznatom kao pokušaj terorizma u CG na dan parlamentarnih izbora 2016.
“Kazao sam da nabrojani i već dogovoreni gosti uglavnom nerelevantni na zadatu temu i insistirao sam da se promijeni sastav i da to budu stručnjaci iz Crne Gore, te da imam prigovor savjesti i da ne želim da odradjujem temu sa ovako nametnutim, nerelevantnim u javnosti uglavnom prokazanim ličnostima.  Na to mi je odgovoreno da ja odmaram, da se posvetim ocu a da ce Okvir 17.03 raditi neko drugi, pretpostavljam neko na koga ce da izvrši pritisak”, naveo je Leković.

Večerašnja emisija na TVCG izazvala je brojne, uglavnom negativne komentare na društvenim mrežama, pa i zaposlenih u RTCG.

“Stid me je na šta su doveli TVCG! Stid me je da neko, da iko kaže da je ovakav Okvir smio da se dogodi. Skenderi je na početku emisije imao jedno sjajno smjeđtanje Kaica na zasluženo mjesto. Stidim se!”, prikomentarisala je novinarka TVCG Nevenka Ćirović, na FB nalogu Lekovića. On je, nakon emisije, napisao: Mislim da je sada svima jano zašto sam tražio da gosti budu iz Crne Gore.

loading...

2 0 komentara

  1. SRAM DA VAS BUDE JASNO JE SVIM BABAMA DA JE DRZAVNI UDAR NAMJESTEN . PREPUKNITE SVI NAROD JE PAMETNIJI OD VAS I SVE JE UKAPIRAO I MNOGO RANIJE. DOVELI STE LJUDE KOJI NEZNAJU STA LUPETAJU U EMISIJU OKVIR. BISERKO I OVAJ K. SU POKUSALI NAVIJACKI DA ZASTITE VLADAJUCU STRAN , CIJI PREDSTAVNICI CE VRLO BRZO U SPUZ. SOC IH JE NARAVNO LAGANO NOKAUTIRAO A I NIJE MU BILO TESKO.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com