Home / NOVOSTI / CRNOGORAC ODGOVORIO AMERIKANCIMA USRED UN: Dolazim iz zemlje koja je bombardovala samu sebe! (VIDEO)

CRNOGORAC ODGOVORIO AMERIKANCIMA USRED UN: Dolazim iz zemlje koja je bombardovala samu sebe! (VIDEO)

Milo Dubak, lider humanitarne organizacije “28. jun” održao je govor u Ujedinjenim Nacijama u Ženevi gdje je oštro osudio protivzakonito NATO bombardovanje Jugoslavije, ističući da se on od ostalih govornika razlikuje po tome što je “jedini govornik koji dolazi iz zemlje koja je faktički samu sebe bombardovala”

Na 40. zasjedanju savjeta za ljudska prava gdje se razgovaralo o rasizmu, diskriminaciji i ksenofobiji, govor Dubka izazvao je burne reakcije nakon što je istakao apsurdnu poziciju Crne Gore pri NATO.

“Danas je Crna Gora dio NATO, a ja mogu slobodno da saopštim da sam ovde jedini govornik iz zemlje koja je bombardovala samu sebe.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg nedavno je saopštio da smo bombardovani ‘za naše dobro’, kao i da je članstvo u Alijansi koja je bombardovala moju školu u našem interesu, istakao je on.

Kako je naveo, šta god da je razlog, jedna stvar je sigurna – da bi Zapadni Balkan išao napred, internacionalna zajednica mora podržati i predvoditi multietnička rješenja.osiromašenog uranijuma koji je donio decenije patnje.

‘F16 Falkoni’ koji su bombardovali moju osnovnu školu mogu dostići impresivne visine od 15 000 metara i odatle bez savjesti i konsekvenca mogu bombardovati zemlju ispod, ne mareći za potencijalni bol i patnju koju će izazvati u generacijama koje nadolaze”, rakao je Dubak i dodao:

“Međutim, pravoslavci, katolici i muslimani će se složiti u jednoj stvari, čak i dostigavši najviše visine, avion i dalje leti daleko ispod Boga i još dalje od pravde. Danas, 20 godina nakon ove tragedije, moramo uraditi mnogo bolje”, zaključio je Dubak.

(IN4S)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com