PODGORICA: Danas je na Trgu bilo mnogo ljudi, evo o čemu se radi (FOTO) - Volim Podgoricu

PODGORICA: Danas je na Trgu bilo mnogo ljudi, evo o čemu se radi (FOTO)

Glavni grad vodi odgovornu socijalnu politiku  i svake godine razvija ili neki novi socijalni servis  ili osnažuje ranije uspješne servise. U okviru Glavnog grada imamo ustanovu kojom se zaista možemo pohvaliti a to je Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, koji izuzetno uspješno sprovodi svoje aktivnosti, dok  na teritoriji gradske opštine Golubovci gradimo jedan novi savremeni  Dnevni centar, izjavila je zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujačić povodom Svjetskog dana osoba sa Daunovim sindromom koji je obilježen danas na Trgu nezavisnosti.

„Smatram da prije svega treba raditi na socijalnoj integraciji osoba sa Daunovim sindromom i da ih prihvatimo kao jednake a mi kao Glavni grad ćemo nastaviti da radimo na unaprjeđenju kvaliteta života svih građana Podgorice .

Podsjetiću da je doktor Daun ovaj sindrom ustanovio kao poseban sindrom 1866.godine , a da je svjetski dan osoba sa Daunovim sindromom počeo da se zvanično obilježava 2006.godine.  To govori da nam je bilo potrebno 140 godina da bi počeli da govoriimo o ovoj temi glasno. Nemamo vremena za gubljenje jer u jednoj od 700 porodica nam se može desiti rođenje djeteta sa Daunovim sindromom. To znači da bilo ko od nas može biti roditelj, brat, sestra, kolega osobe sa Daunovim sindromom“,  zaključila je zamjenica ističući da će Glavni grad i u budućnosti pružati podršku i biti partner inicijativama i projektima iz oblasti socijalne politike.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com