Home / NOVOSTI / Društvo / Tomkić: Ne osjećam se sigurnije, razmišljam da se iselim iz Berana

Tomkić: Ne osjećam se sigurnije, razmišljam da se iselim iz Berana

Uprkos brojnim reakcijama i obećanjima da će biti stavljena tačka na torturu koju preživljava više od godinu i po, Igor Tomkić i dalje se ne osjeća bezbjedno.

„Ne, ja se ne osjećam sigurnijim, čak se još više brinem za svoju sigurnost i svoje porodice. Poslije svih izjava i reakcija uzburkale su se strasti pa prijatelji i članovi porodice grupe mladića koja mi je napravila sve ovo, i dalje objavljuje prijateće poruke na društvenim mrežama. I dalje vidim mržnju prema meni i mislim da se neće završiti na ovome, bez obzira ako se osude ovi momci, znam da će njihove porodice i prijatelji te grupe meni praviti možda još veće probleme nego ranije“.

Kaže da mu na kraju, jedino ostaje da se iseli iz Berana.

„Razmišljam o tome, to je jedna od najvjerovatnijih varijanti, jer vidim da ovdje policija meni ne želi da garantuje sigurnost. Zapravo, i ne želim da živim sa tim da mene policija čuva cijeli život. Nema tog građanina kojeg će policija čuvati 24 sata. Šta sada, treba li da živim ovdje 20 godina u Beranama i da me čuva policija, to neću da dozvollim ili da moju ćerku dovode civilnim ili službenim automobilom non stop, to ne želim “, kaže Tomkić.

Inače, za 17 sati u Beranama je zakazan protest podrške porodici Tomkić, ali i zbog slučaja zlostavljanja djevojčice u tom gradu koji je šokirao javnost.

Kako nam je kazao Tomkić, protest je u prvi mah podržao jer je mislio da je isključivo građanski. Međutim kada je saznao da ga iniciraju Mladi DPS Berane, saopštio je da nije za to, jer smatra da to može biti pogrešno protumačeno, te da ne želi da mu se na taj način pripisuje pripadnost bilo kojoj partiji.

Kako ističe, trebalo je da se ujedine sve partije, a ne samo jedna i da se digne glas protiv sve muke koja ga je zadesila i da zajednički protestuju.

 

Podsjetimo, Tomkić je našem portalu ispričao kako duži period proživljava maltretiranja i teror od grupe huligana,koji mu doslovno zagorčavaju nekada miran život u gradu na Limu, uz poruku “Šta će jedan Hrvat ovdje?”.

Tomkić se i ranije obraćao kako lokalnoj samoupravi, tako i nadležnim institucijama.

Nakon ispovijesti na našem portalu Tomkić je pretučen, a napadačima je određen pritvor do 72 sata.

(Antena M)
loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com