,,DRŽAVNI UDAR”: Tužilac tražio 30 godina zatvora za optužene! - Volim Podgoricu

,,DRŽAVNI UDAR”: Tužilac tražio 30 godina zatvora za optužene!

U podgoričkom Višem sudu danas je nastavljeno iznošenje završnih riječi u slučaju poznatom kao državni udar.

Tok suđenja:

9:15 Zorica Drašković, branilac Vladimira Popova, kazala je da su u dokaznom postupku potvrđeni njeni navodi da optužnica ni u formalnom, ni u materijalno-pravnom smislu nije utemeljena, te da joj nedostaju obilježja krivičnog djela, vrijeme i mjesto izvršenja krivičnog djela i sredstvo kojim je Vladimir Popov izvršio krivično djelo.

Popov, kako je kazala, nikad nije bio u Crnoj Gori, ali da je tačno i potvrđeno da je bio u Srbiji.

9:10 Drakulović smatra da je specijalni tužilac “doživio potpuni fijasko”, a sudu poručio da ne šalje “nevine ljude u zatvor.”

9:03 Drakulović je rekao da je Mirko Velimirović bio “provokator instruisan od specijalnog državnog tužioca.”

Advokat je kazao da je vještak Predrag Boljević zloupotrijebio pravila struke.

8:45 Advokat Eduarda Šišmakova, Radonja Drakulović, kazao je da tokom suđenja nijesu sprovedeni validni dokazi, kao i da nije ustanovljen identitet njegovog branjenika.

“Svjedok saradnik može priču da ispriča kakvu hoće, ali mora da je potkrijepi drugim dokazima”, rekao je Drakulović povodom iskaza svjedoka saradnika Saše Sinđelića.

08:35 Nastavljeno suđenje. U sudnici su i okrivljeni lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević.

Specijalni tužilac Saša Čađenović juče je na kraju završne riječi od suda zatražio da optužene ruske državljane Eduarda Šišmakova i Vladimira Popova kazni maksimalnom kaznom zatvora, ističući da se samo na taj način može postići svrha kažnjavanja.

Prema Zakonu, ukoliko Sud prihvati stav Tužilaštva – Rusima, koji se terete za tri krivična djela, ukupna kazna zatvora može biti i do 30 godina.

Čađenović je zaključio i da je sprovedenim dokazima na nesumnjiv način dokazana krivica lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića i Andrije Mandića, te vozača tog saveza Mihaila Čađenovića.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com