UHAPŠEN U HOTELU HLTON: Pokušao da ubije Vojina Stupara i Miloša Radonjića? Minja Šaković ostaje u pritvoru - Volim Podgoricu

UHAPŠEN U HOTELU HLTON: Pokušao da ubije Vojina Stupara i Miloša Radonjića? Minja Šaković ostaje u pritvoru

Apelacioni sud odbio je kao neosnovanu žalbu advokata optuženog Milića Minje Šakovića (31) na rješenje Višeg suda u Podgorici o određivanju pritvora, pišu Dnevne novine.

Naime, 7. marta produžen je pritvor za mjesec Šakoviću, koji se tereti za teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja i eksplozivnih materija.

On je početkom februara uhapšen u podgoričkom hotelu Hilton zbog sumnje da je sa Kotoranima Jovanom Jovicom Vukotićem (38) i Igorom Dedovićem (42) pokušao, u martu 2016. godine, da ubije Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

Pritvor mu je produžen zbog opasnosti od bjekstva i mogućnosti ponavljanja krivičnog djela, imajući u vidu da je ranije višestruko osuđivan.

“Zbog iznuda u pokušaju osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od pola godine, zbog nasilničkog ponašanja takođe na pola godine. Presudom Višeg suda u Podgorici od 8. aprila 2008. zbog krivičnog djela teško ubistvo izrečeno upućivanje u Vaspitno-popravni dom u trajanju od najmanje godine, a najviše četiri godine, što sve ukazuje da se radi o licu koje je ranije osuđivano više puta, između ostalog i zbog krivičnih djela sa elementima nasilja (iznuda u pokušaju i nasilničko ponašanje), te da je kao maloljetnik počinio krivično djelo teško ubistvo, što ukazuje da se radi o ličnosti koja je očigledno sklona izvršenju krivičnih djela sa elementima nasilja, te krivičnih djela protiv života i tijela, a kakvo je i djelo koje mu se sada stavlja na teret”, stoji u obrazloženju odluke.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com