HEROJ: Mladić spriječio širenje požara na Trebjesi - Volim Podgoricu

HEROJ: Mladić spriječio širenje požara na Trebjesi

Trebjesu je juče zahvatio požar, a njegovo dalje širenje spriječio je mladi biciklista Nikola Grupković, piše portal Onogošt.

Mladi Nikšićanin je obavljao svoj svakodnevni trening na takmičarskoj biciklističkoj stazi kada je primijetio dim.

“Hitro je ubrao borove grane i pokušavao da ugasi požar koji je u jednom trenutku suzbijen. Međutim, na samo pedeset metara primijetio je drugi požar. Nalezeći se između dvije vatre, trčao je sa svojim drugom da pokuša suzbiti požar, a rekreativci koji su se zatekli na tom mjestu takođe su pomagali i gasili vatru”, kazali su iz Biciklističkog kluba “Perun” čiji je Grupković član.

Nakon toga su pozvali Vatrogasnu službu, međutim, kada je došla, požar je već bio pod kontrolom.

“Ispred kluba više puta smo se obraćali usmeno i pismeno lokalnoj upravi da je neophodno stalno čišćenje Trebjese od plastike i niskog rastinja, jer mi kao klub na volonterskoj osnovi održavamo biciklističku i stazu za rekreaciju bez ikakve naknade. Da imamo mogućnosti i sredstava obezbijedili bismo čuvara, jer, kako nam se čini, Trebjesa je u posljednje mjesec dana “meta”, ali to je već u nadležnosti lokalne uprave”, istakli su oni.

Kako su dodali za kraj, nadaju se da će nesavjesni pojedinac prestati sa podmetanjem požara u Trebjesi jer, kako su istakli, ona nije naša već ostaje budućim generacijama.

(Onogošt.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com