Spaljen karneval Mito Kovertić: “Kod njega je sve plaćeno i podmićeno…” - Volim Podgoricu

Spaljen karneval Mito Kovertić: “Kod njega je sve plaćeno i podmićeno…”

Karnevalskom povorkom sa oko 400 učesnika, suđenjem i spaljivanjem karnevala Mita Kovertića, krivca za nevolje Novljana u protekloj godini i koncertom Svetlane Cece Ražnatović završen je jubilarni, 50. Praznik mimoze.

“Mito Kovertić, taj krvožedni otac kuge, svojim šporkarijama je srozao ovaj grad, doveo ga na rub egzistencije. Tog mandrila mogu da vole samo oblajhane babe, dokone crvenokose gospođe, i onaj najniži seljački talog u ovom gradu, gradu koji hoće u Europu. Kod njega je sve plaćeno i podmićeno. Plaćaju se poslovi, transakcije, afere… On je sluga svih gospodara, koji nam tu krv pije evo već trideset godina od ručka do ručka. Ako ne i pedeset”, iznijeto je u optužnici protiv Kovertića.

Optužen je što je “od jedne prelijepe oaze mira, prirode, sunca i mora, i mimoze da kažem, pretvoren u ruglo, u jednu bjelosvjetsku animir damu”, a za to vrijeme samo je rastao Kovertićev džep.

Zato je Kovertić spaljen iako je odbrana tvrdila da je presuda samo način da se pokriju “šeme” vlasti i pljačke.

Spaljivanju Karnevala prethodila je karnevalska povorka sa oko 400 učesnika iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije i Crne Gore, u kojoj su bili i članovi internacionalnog borda Federacije evropskih karnevalskih gradova.

Povorka predvođena alegorijom “Hvala za 50” kretala se od glavnog gradskog trga do Igala.

praznik mimozeraznik mimoze

Predsjednik Opštine Stevan Katić je kazao da očekuje da će karnevalska povorka iz godine u godinu biti brojnija, kako bi Herceg Novi, kao član Federacije evropskih karnevalskih gradova, stao rame uz rame sa nekim od najboljih evropskih karnevala.

Praznik mimozePraznik mimoze

Potpredsjednik Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC Evropa), Josip Silov, rekao je da je karneval ozbiljan posao i Novljanima poručio da karneval njeguju onako kako su njegovali Praznik mimoze.

On je gradu Herceg Novom poklonio plaketu i medalje za uspomenu na dolazak i boravak ljudi međunarodnog borda Federacije.

Svetlana Ražnatović održala koncert

Na zatvaranju 50. Praznika mimoze održan je concert Svetlane Cece Ražnatović koja je kazala da dugo nije nastupala u Herceg Novom i da je presrećna “što se desilo ovo veče i što je sve izgledalo veličanstveno”.

“Imala sam sjajan koncert, oborila sam još jedan rekord posjećenosti i mogu samo biti presrećna”, poručila je Ražnatović.

Svetlana RažnatovićRažnatović

Grupa građana je ranije bila pokrenula peticiju protiv organizovanja koncerta Ražnatović u završnici 50. Praznika mimoze, ocjenjujući da je riječ o kulturološkom i muzičkom nasilju.

“Angažavovanjem folk pjevačice Svetlane Cece Ražnatović, pravosnažno osuđene i sa kriminalnim dosijeom za svečani čin zatvaranja NAŠEG praznika čini se nepopravljiva šteta ugledu Herceg Novog, tradiciji i iznačaju ovog festival”, navodeno je u peticiji.

Na sinoć završenom jubilarnom Prazniku mimoze koji je trjao 50 dana organizovano je preko 60 različitih programskih sadržaja, od koncerata, maskenbala, sportsko-zabavnih manifestacija, gastro i književnih večeri, pozorišnih predstava.

Na početku Praznika organizatori su saopštili da je budžet za ovogodišnju feštu oko 240 hiljada eura.

Računi tek treba da se svedu, ali je za očekivati da će budžet biti znatno premašen, Samo za koncert Zdravka Čolića na otvaranju Praznika, prema podacima organizatora, plaćeno je 70 hiljada eura.

Cijenu nastupa Cece Ražnatovića će, kako su saopštili novinarima, znati nakon njenog koncerta.

Dobri znalci estradne scene tvrde da će ona biti veća od one koja je izdvojena za Čolića.

Prema toj računici za dva koncerta biće izdvojeno oko 150 hiljada eura, a za ostatak programa 100 hiljada eura.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com