NEMOJ DA MI ŠALJEŠ PROSTITUTKE AKO NISU DOBRE: Sudija kome su čelnici Budućnosti podvodili lake djevojke sada odlučuje o sudbini Crvene zvezde! - Volim Podgoricu

NEMOJ DA MI ŠALJEŠ PROSTITUTKE AKO NISU DOBRE: Sudija kome su čelnici Budućnosti podvodili lake djevojke sada odlučuje o sudbini Crvene zvezde!

Damir Javor, Sreten Radović i Miloš Koljenšić sudiće sjutra drugu finalnu utakmicu ABA lige između Crvene zvezde i Budućnost Volija.

Ništa ne bi bilo toliko čudno da prvi sudija tog meča nije Sreten Radović, koji je crnogorskoj, a i evropskoj javnosti, poznat i po čuvenom slučaju “Afrodita”. Sigurno ćete se svi sjetiti čuvene policijske akcija Afrodita, nazvane po istoimenom noćnom klubu, kada je trag otišao i do dvorane Morača, tačnije do KK Budućnost, ali i do Sretena Radovića, košarkaškog sudije iz Dubrovnika.

Spekulisalo se u medijima da je Radović ucijenjen snimkom eksplicitne sadržine iz hotelske sobe u Hiltonu.

Poslije dugog niza razvčlačenja tog postupka, zbog kri­vič­nog dje­la zlo­či­nač­ko udru­ži­va­nje i po­sre­do­va­nje u vr­še­nju pro­sti­tu­ci­je De­jan La­ku­šić je osu­đen na šest go­di­na za­tvo­ra, Bog­dan Ša­ko­vić na pet go­di­na i pet mje­se­ci, Ran­ko Ko­rać na dvi­je go­di­ne i de­vet mje­se­ci. De­jan Po­po­vić Ku­re, Žar­ko Mr­dak, Mir­ko Trip­ko­vić, Alek­san­dar Dra­gi­će­vić i Pe­tar Pe­ru­no­vić osu­đe­ni su na go­di­nu i 10 mje­se­ci zbog istih kri­vič­nih dje­la.

Tamara, Tijana, Žana i maloljetna Đ.K.
Takođe u akciji su uhapšene i „plesačice“, odnosno devojke poznate kao „eskort dame“ koje su bile zadužene za podmirivanje i namirivanje sudija, i to ne samo košarkaških. Prilikom racije uhapšene su: Tamara, Bea, Tijana, Žana, Olga, Violeta, Maja, Branka, i maloletna Đ.K (klijentima poznatija pod umetničkim imenom Goca).


Među interesantnim detaljima, u optužnici je navedeno da su 10.oktobra 2009. godine u Podgorici, u okviru tadašnje Jadranske NLB lige svoju utakmicu igrali KK „Budućnost“ i KK Crvena zvezda. Tu utakmicu je kao prvi sudija sudio dubrovački arbitar Sreten Radović. Meč je završen pobjedom domaćina 71:63. Kako je navedeno u optužnici, nakon meča, Tihomir „Tiho“ Vučinić, tada generalni sekretar KK Budućnost, pozvao je Dejana Popovića koji je bio zadužen za „raspodjelu“ žena po hotelima u Podgorici, i zahtijevao da mu Popović „dovede dvije plesačice“, uz prezicne „instrukcije“ da „budu dobre kako se KK Budućnost ne bi obrukala pred košarkaškim sudijama koje su tu, i koje su mnogo valjale njegovom klubu večeras na utakmici sa Crvenom zvezdom!“?

Popović je odgovorio „da na raspolaganju ima dvije „crne“ Draganu i Tinu, koje imaju po trideset dvije-tri godine i da njih može da pošalje“. Uslijedilo je pitanje Vučinića „kolike su cijene? 130, znači 250 evra za dva sata“. Popović se saglasio sa tim predlogom i odveo dvije djevojke Vučiniću, odnosno košarkaškim sudijama „dvije crne“ devojke“. Nakon toga je Vučinić tražio još dvije devojke za potrebe RK Budućnost, i zamolio Popovića da se iste dovedu u hotel „Podgorica“. U međuvremenu, Popović je i precizirao da će prve dvije devojke dovesti do hotela „Crna Gora“ (današnji hotel Hilton u Podgorici) kod sudije Sretena Radovića.

Popović je Vučiniću još jednom naglasio da su dvije djevojke koje dovodi u hotel „Crna Gora“ dvije crne djevojke i da se jedna od njih zove Tina. Kako je navedeno u optužnici, Radović je nazvao Vučinića i u razgovoru precizirao „nemoj bilo šta da mi dovodiš, hoću nešto ekstra, vrh“.

Na glavnom pretresu 01.februara 2011.godine sekretar KK Budućnost Tihomir „Tiho“ Vučinić, pred sudijom višeg suda u Podgorici, je priznao da je za košarkaškog sudiju Sretena Radovića ugovarao seksualne usluge u noćnom klubu „AFRODITA“ u Podgorici, te da je devojke naručivao za seksualni provod kod Dejana Popovića sa nadimkom „Kure“.


Košarkaški sudija Sreten Radović se ni jednom nije odazvao na poziv suda u Podgorici, da bi na kraju bio saslušan po zamolnici, u Županijskom sudu u Dubrovniku. Njegov iskaz je pročitan na sudu u Podgorici. Interesantno je da je Sreten Radović sudio utakmicu u oktobru u Podgorici, ali „da nije mogao da se sjeti protiv kog kluba“. Takođe je potvrdio da je bio smješten u hotelu „Crna Gora“, ali je i tvrdio da u njegovu sobu nije dolazila ni jedna djevojka i da sa Vučinićem nije ugovarao nikakve seksualne usluge. Na pitanje „da li je upoznat da postoje transkripti telefonskih razgovora i snimci iz sobe“ Sreten Radović nije imao nikakav odgovor.

Interesantno je da su nadležni organi pet puta mijenjali optužnicu, kao i da Sreten Radović, a i pojedine „plesačice“, nikada nijesu saslušani pred sudom u Podgorici i pored velikog broja prikupljenih činjenica (snimci, fotografije, transkripti telefonskih razgovora…).

Građanin Republike Hrvatske Sreten Radović nije spomenut u presudi, ali je narodskim rječnikom „stavljen u fioku“ kako bi u narednom periodu bio „poslušan“.

Sudija Valentina Pavličić, koja je sudila u pomenutom predmetu, je nakon ovog „slučaja“ ubrzano napredovala i postala je „miljenica“ vlasti.

Zato se sada postavlja jedno pitanje – kako je košarkaški sudija Sreten Radović, inače bivši košarkaš i barmen poslije ovakvog skandala, ne samo nastavio da sudi u Hrvatskoj ligi, Jadranskoj ligi, Evrokupu i Evroligi, već je čak i napredovao. I sada mu je, interesantno, povjereno da bude prvi sudika na meču u nedjelju.

Košarkaši Crvene zvezde poveli su 1:0 u seriji nakon sinoćnje ubjedljive pobjede u dvorani “Aleksandar Nikolić” (91:72).

Drugi meč finalne serije na programu je sjutra u 19:00 časova.

(Borba.me)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com