Prvi put u Crnoj Gori: Lufthansin avion sletio u Tivat - Volim Podgoricu

Prvi put u Crnoj Gori: Lufthansin avion sletio u Tivat

Njemačka nacionalna aviokompanija uspostavila je danas redovnu avio liniju Minhen -Tivat-Minhen na kojoj ce saobraćati jednom nedjeljno, do kraja oktobra.

Do tada će saobraćati i druga Lufthansina linija za Tivat i to iz Frankfurta, a na kojoj će prvi let biti obavljen sjutra.

Linija Frankfurt-Tivat-Frankfurt takođe će saobraćati jednom nedjeljno.

Na linijama za Tivat Lufthansa će saobraćati avionima tipa airbus A-319, a njihov prvi avion danas je u Tivtu svečano dočekan, uz tradicionalni pozdrav vodenim topovima sa vatrogasnih vozila tivatskog aerodroma.

Putnike i posadu prvog Lufthansinog aviona koji je ikada sletio u Tivat jutros su dočekali direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić sa saradnicima, njemački ambasador u Crnoj Gori Robert Veber, viši direktor prodaje Lufthanse za centralnu i jugoistocnu Evropu Peter Pulem i potpredsjednik Opštine Tivat Dejan Maslovar.

Šezdesetak putnika na letu iz Minhena dočekali su i predstavnici Turističke organizacije Tivta i folkloraši KUD-a “Boka” u narodnim nošnjama, a koji su njemačke turiste počastili rakijom, medom i priganicama.

Direktor ACG Danilo Orlandić istakao je da dolazak Lufthanse -najveće evropske aviokompanije i sedmog po veličini avioprevoznika u svijetu na aerodrom Tivat, mnogo znači za kompaniju koja upravlja crnogorskim aerodromima.

On je nagovijestio i skori dolazak na naše vazdusne luke još nekoliko značajnijih i većih zapadnoevropskih legacy i lowcost avioprevoznika.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com