REPEŠA POSLIJE DEBAKLA U PIONIRU: Ovakav linč nikada nisam doživio, ovo je kolektivna histerija - Volim Podgoricu

REPEŠA POSLIJE DEBAKLA U PIONIRU: Ovakav linč nikada nisam doživio, ovo je kolektivna histerija

Trener Budućnost Volija Jasmin Repeša je poslije meča sa Crvenom zvezdom, u kojem je njegova ekipa upisala težak poraz 107:69, govorio o, kako je rekao, atmosferi linča u hali Pionir.

“U 57 godina sam prošao sve, i teške terene i zahtjevne utakmice, a žao mi je što moram reći da ovakav linč nikada nisam doživio u svom životu. Žao mi je zbog košarke, zbog svih nas. Ovo nema veze sa košarkom. Morao sam da bacim odijelo, jer je bilo puno pljuvačke. Mislim da to niko ne opravdava. Igrao sam derbije, ali sve ima granicu dokle se ide. Žao mi je i krivo, u mojoj porodici imam veliki broj Srba. Dragi su mi, ne mogu objasniti koliko. Ne dam ih za sve na svijetu, sačuvao sam ih u teškim trenucima. Ostali smo zajedno, najveći moj rezultat u životu je da sam ih sve zadržao”, rekao je Repeša.

Dodao je da je “ovo psihijatrija teškog nivoa”.

“Ja ne vidim smisao da se igra, to nema veze sa sportom. To je prešlo granice. Neću dalje, ali prije svega kao čovjek osjećam potrebu da kažem. Trebalo je da donesem sako da vidite na šta liči. Ne znam ko je od nas napravio nešto da bi doživio takav linč. Ne umanjujem pobjedu Zvezde, njihovu igru i njihovu zasluženu pobjedu. Ne kažem da nije bilo takvih stvari i ranije, ali ako treba da ih bude i 20 godina kasnije, neka ide vama na dušu. Bilo je svega i svačega, ali 2019. godine ovakav odnos ne mogu da prihvatim, bez obzira o kome se radi”.

Bilo je, rekao je Repeša, svega od dolaska – guranja, pljuvanja u tunelima – možda je bilo straha.

“Pričati o utakmici koja se izgubi 40 razlike o tome što je bilo dobro, a što loše – nema smisla…”, rekao je trener Budućnosti.

Repeša se nada čudu u Podgorici, u subotu, u 19 časova:

“Uvijek vjerujem i nije to jedini put da sam preokrenuo. I u Italiji sam sa šestog mjesta eliminisao Kantu i Romu sa Pešićem, Karltonom Majersom, Santjagom… Što se tiče sportskog dijela – apsolutno vjerujem. Međutim, molim vas razumite me kao čovjeka, ne kao trenera. Ne znam uopšte kako sada sačekati Zvezdu dolje kao čovjek i kao trener? Šta ja imam bilo kome reći kada moram da zgužvam i bacim odijelo. Zaštitiću svakoga, kao što sam svakoga na svijetu. Međutim, ne mogu razumjeti, zaista, i neću razumjeti neke stvari. Mislim da je to otišlo predaleko”, kazao je on.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com