Gori Notr Dam: Veliki požar zahvatio simbol Pariza (VIDEO) - Volim Podgoricu

Gori Notr Dam: Veliki požar zahvatio simbol Pariza (VIDEO)

Pariski vatrogasci saopštili su da je izbio požar u čuvenoj katredali Notr Dam i da se pretpostavlja da je povezan sa radovima na renoviranju tog zdanja.

Vatra na srednjovjekovnoj katedrali u srcu Pariza izbila je danas popodne, kazao je šef pariške vatrogasne jedinice.

Dim kulja sa krova katedrale, dok su dva zvonika u plamenu, prenosi Rojters.

“Ogroman požar je uhvatio katedralu Notr-Dam” , napisala je na svom Twiteru gradonačelnica Pariza An Idlalgo.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, zapalila se skela koja je bila uz glavni toranj katedrale, jer je u toku bila restauracija. Kako su skele bile drvene konstrukcije, požar se brzo proširio.

Srednjevjekovna katedrala u gotskom stilu, Notr Dam je sagrađena u 12. vijeku, a ovjekovječio je i čuveni francuski pisac Viktor Igo u svom klasiku “Zvonar Bogorodičine crkve”.

Notr Dam godišnje posjeti 12 miliona turista.

2 komentara

  1. I simply had to thank you so much again. I do not know the things that I would have tried without the type of pointers discussed by you over this theme. It previously was a very scary crisis in my view, however , noticing the very skilled technique you managed that forced me to jump over contentment. I am just happier for this support and thus expect you know what a great job you’re providing instructing people by way of your blog post. Probably you haven’t got to know any of us.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com