Inficirano pet beba, ljekari i dalje tvrde da nisu krivi - Volim Podgoricu

Inficirano pet beba, ljekari i dalje tvrde da nisu krivi

Ljekari bjelopoljske Bolnice ponovili su da nisu krivi za infekciju pet beba krajem 2014. od kojih je jedna preminula. Oni su to kazali danas u Višem sudu u Bijelom Polju, pred kojim odgovaraju zbog krivičnog djela “teška djela protiv zdravlja ljudi”.

Suđenje je uslijedilo nakon što je Vrhovni sud ukinuo presude Višeg suda u Bijelom Polju i Apelacionog suda Crne Gore, koji je naredio ponovno suđenje . Prvostepenom presudom Tomislav Jeremić i Haka Tahirović su osuđeni na po sedam mjeseci zatvora dok su Zvonko Puletić i Jela Cimbaljević dobili šest mjeseci kućnog pritvora. Ipak, Apelacioni sud je u februaru prošle godine tu presudu preinačio i sve optužene poslao na jednogodišnju robiju.

Sud je prihvatio predlog državne tužiteljke Ljubinke Madžgalj, da se Sudsko- medicinski odbor iz Beograda, koji je ranije utvrdio da se u bjelopoljskoj bolnici radilo o epidemiji neonatalne sepse, izjasni koji indikatori ukazuju na da se radilo o epidemiji, te da se preciznije izjasne oko definicije sepse.

Takvom predlogu usprotivila se odbrana optuženih, tvdeći da bi takav predlog vodio samo odugovlačenju postupka.

Optužnicom je predstavljeno da okrivljeni Tomislav Jeremić, kao direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju, Zoran Puletić kao načelnik Ginekološko – akušerskog odjeljenja i Haka Tahirović, kao načelnica Dječijeg odjeljenja i Odsjeka za neonatologiju, te Jela Cimbaljević kao specijalista pedijatrije, nijesu postupali po propisima kojima se određuju mjere za suzbijanje i sprječavanje opasne zarazne bolesti.

Suđenje se nastavlja 11. maja.

Vijesti

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com