VUČIĆEV KONTRAMITING: Desetine autobusa iz Crne Gore, ispred Narodne skupštine ogromna masa (VIDEO/FOTO) - Volim Podgoricu

VUČIĆEV KONTRAMITING: Desetine autobusa iz Crne Gore, ispred Narodne skupštine ogromna masa (VIDEO/FOTO)

Od ranog jutra 19. aprila granični prelaz Špiljane između Srbije i Crne Gore prešlo je na desetine autobusa sa pristalicama SNS koji su se uputili na miting u Breograd.

Prema procjenama medija, na prostoru ispred Narodne skupštine skupilo se oko 150.000 građana.

U prilogu RTV Kraljevo Srbi sa sjevera Crne Gore iznijeli su svoje motive za put od 800 kilometara u oba pravca kako bi učestvovali na skupu Budućnost Srbije.

“Smatramo da je jedinstvo srpskog naroda garant jake i posperitetne Srbije”, kaže Jovan Sinanović koji se uputili na miting “Budućnost Srbije” koji dodaje da presjednik Vučić ima punu podršku Srba iz Crne Gore.

Skupu u okviru kampanje “Budućnost Srbije”, na kom se narodu obratio predsjednik Aleksandar Vučić, prisustvuju građani iz cijele Srbije, Srbi iz regiona i dijaspore, koji su satima prije početka pristizali u glavni grad.

Prije svega jednistvo je važno po pitanju Kosova i Srbi sa sjevera Crne Gore se tu slažu sa građanima Srbije. “Očekujemo veliki broj građana na mitingu u Beogradu”, kaže Sinanović.

Vučić je na početku obraćanja pozdravio je mađarskog ministra Sijarta, a potom pozvao Srbe koji su na skup došli pješke sa Kosova da dođu na binu i budu sa njim.

– Beskrajno vam hvala na ovolikoj podršci – kazao je Vučić.

– Danas neću govoriti o našim protivnicima, već o našoj budućnosti. Hoću da se zahvalim svima koji su došli iz različitih krajeva. Pokazali smo jednu stvar: u ma koliko država da živimo, jedinstvo srpskog nacionalnig korpusa niko ne može da nam uzme! Da pripadamo istom narodu, imamo isti jezik i kulturu!, kazao je Vućić.

 

Tanjug
Foto: Screenshot

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com