OVAKO JE MIRA MARKOVIĆ OPISALA MJESTO GDJE JE SAHRANJENA: “Nije vikend, ne mogu da idem…” - Volim Podgoricu

OVAKO JE MIRA MARKOVIĆ OPISALA MJESTO GDJE JE SAHRANJENA: “Nije vikend, ne mogu da idem…”

Mirjana Mira Marković preminula je u 77. godini u Rusiji, a njena urna juče je položena u porodičnu grobnicu u Požarevcu pored Slobodana Miloševića.

“Lipe su cvjetale, a srijeda je. Nije vikend, ne mogu da idem u Požarevac. Za mene je cvjetanje lipa cvjetanje samo jedne. One iz našeg vrta u Požarevcu. Pod kojom sam ja odrastala, one pod kojom su odrasla moja djeca. Pod kojom sam čitala bajke svojoj ćerki, čuvala malog sina, sjedjela sa mužem. Čekam subotu da odem tamo, kao da nikad nisam bila, kao da tamo želim da ostanem zauvijek”.

Ovako je u svojoj knjizi “Juče ili sutra” Mirjana Mira Marković, preminula supruga bivšeg predsjednika Jugoslavije Slobodana Miloševića, opisala iščekivanje subote da dođe u Požarevac.

Ona je došla, njena urna položena je baš pod tom lipom i pored njenog supruga Slobodana Miloševića.

Dan nakon sahrane ljudi i dalje dolaze da zapale svijeće i odaju počast preminuloj “drugarici Miri”.

Kuća u kojoj se rodila Mira Marković, njeno dvorište postala je i vječna kuća Mire i Slobe, da ironija života bude veća, to mjesto je pod lipom, baš na tom mjestu gdje su se prvi put i poljubili.

Ovu tajnu otkrio je Milovan Bojić u svom govoru prilikom sahrane Mire Marković.

Tu gdje je počelo i završilo se…

Kuću je u perfektnom stanju, trava je pokošena, fasada osvježena, zavjese čiste, vidi se da o tome ipak neko vodi računa.

Uostalom pogledajte fotografije pa zaključite sami:

1 / 6 FOTO: ESPRESO.RS

Ispred kuće Miloševića, u Nemanjinoj 41 u Požarevcu, u petak poslije podne postavljena je zaštitna ograda sa oznakom Grada Požarevca, one i danas stoje tu.

Espreso

2 komentara

  1. You actually dealt with several engaging things in this article. I came across it by using Bing and I’ve got to admit that I am now subscribed to your website, it is very decent (:

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com