Velika akcija čišćenja Podgorice (POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE) - Volim Podgoricu

Velika akcija čišćenja Podgorice (POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE)

Povodom obilježavanja 22. aprila – Dana planete Zemlje, ’’Čistoća’’ d.o.o. je i ove godine tradicionalno organizovala akciju čišćenja dijela park šume Ćemovsko polje, uz Ulicu Veljka Vlahovića. Pored zaposlenih iz Čistoće, akciji su se pridružili i zaposleni iz Agencije za zaštitu prirode i životne sredine, učenici OŠ ’’Pavle Rovinski’’, volonteri NVO Greeen home, kao i Ekološkog pokreta Ozon, a sa ovog prostora sakupljeno je 75 kesa komunalnog otpada.

Ekipe Čistoće su podržale i akciju čišćenja koja je danas, na poziv škole UKI Montenegro (United Kids International), organizovana u park šumi u Tološima – Ivangradska ulica, a sakupljeno je 10 kesa komunalnog otpada.

Takođe je podržana i akcija čišćenja dijela korita Ribnice (na potezu od mosta Kapadžić do mosta Žrtava 5 maja 1944), koju je organizovala NVO Green home, gdje su ekipe Čistoće zajedno sa volonterima uklonili 27 kesa otpada sa navedenog poteza.

Ovaj važan ekološki datum, iskoristili smo i ove godine sa ciljem da damo pozitivan primjer kako sa malo truda možemo učiniti puno da zajednički prostor učinimo prijatnim za boravak.

Napominjemo, poslovi pojačanog održavanja javnih površina nastavljeni su danas u blokovskim površinama u Bulevaru Ivana Crnojevića – od raskrsnice sa Ulicom Marka Miljanova do Eko pumpe.  Pored ovog prostora, grupa radnika je bila angažovana i u Rogamima, gdje je čišćeno na potezu od mosta do arheološkog lokaliteta Duklja. Uz angažovanje mehanizacije, poslove uklanjanja nelegalno formiranih odlagališta otpada oko kontejnera, ekipa su obavljale u naseljima Konik i Masline. Uklanjanje biljnog otpada odloženog na javne površine, uz angažovanje vozila grajfer, obavljano je u naselju Donja Gorica. Poslovi sakupljanja sitnog otpada, uz angažovanje autočistilice, vršeni su uz saobraćajnice na Starom aerodromu, dok je pražnjenje kontejnera na teritoriji grada vršeno redovno, prema utvrđenoj dinamici.

Danas je na reciklažnom dvorištu u Goričanima – opština u okviru Glavnog grada Golubovci, održana edukativna radionica za djecu iz vrtića Zvezdani vrt. Radionici i obilasku dvorišta prisustvovalo je 60 djece, a pored zaposlenih iz Čistoće, o važnosti reciklaže i pravilnog odlaganja otpada, govorili su i predstavnici Opštine u okviru Glavnog grada Golubovci.

1 komentar

  1. Da Bog da da ste živi i zdravi vjekovima dobri i najbolji ljudi grada,pošto smo veoma mi neki daleko a rado bi učestovali sa vama, organizator bo trebao napravit neki račun đe možemo da doniramo , da napravite svi zajedno jedan dobar banket i po neki bonus da dobijte ,jer sklanjate nešto što najodvratnije može biti oko našeg glavnog grada,'Čestitam .

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com