Džeksona u Pioniru šokirali Crnogorci, da su dobili ne bi ih niko odbranio - Volim Podgoricu

Džeksona u Pioniru šokirali Crnogorci, da su dobili ne bi ih niko odbranio

Edvin Džekson je dao zanimljiv intervju za francuski “L’Ekip” o dešavanjima u Pioniru u petom meču finala ABA lige protiv Crvene Zvezde.

Košarkaš Budućnosti Voli kaže da je bio šokiran što se crnogorski košarkaši nijesu toliko potresli zbog incidenta i čak fizičkog kontakta sa navijačima Zvezde.

“Šokiralo me je to što se nažalost moji crnogorski saigrači nisu toliko tresli. Rekao sam im – ovo nije sport”, prenosi Džeksonove riječi “Mozzartsport”.

Francuski reprezentativac kaže da je na mečevima regionalne lige atmosfera često uzavrela, ali da je ovaj put ipak sve bilo previše.

“U ponedeljak uveče su bili ljudi koji su se našli preblizu terenu. Neki su nas gađali loptama. Na izasku iz svlačionice je bilo vrlo nasilno. Gađali su nas upaljačima, pljuvali su, gašali nas novčićima u glavu. Za vreme zagrijavanja, oko deset njih je krenulo na nas fizički. Nije bilo ozbezbjeđenja između nas i navijača. Bio je tu i navijač koji je na nas bacio stolicu” kazao je Džekson.

On kaže da nije bilo obezbjeđenja da ih zaštiti, iako je vidio na stotine redara.

“Odgovaram svima onima koji su rekli da su doživjeli slično u Podgorici. Osuđujem sve. Bio sam uplašen. Posebno kada sam vidio ljude na parketu. Kada bi neko to uradio u SAD-u, i otišao da pljune igrača na parketu, bio bi osuđen odmah. Drago mi je da me ta cigla nije pogodila u glavu, da sam otišao živ i zdrav kući”, kaže Džekson.

Džekson priznaje da je rival bio daleko bolji i da nije zbog atmosfere slavio, međutim smatra i da su ih prevarili iz ABA lige.

“Šta bi se desilo da smo krenuli da dobijamo meč? Ne bi nas niko odbranio. Rekli su nam da će prekinuti meč ako bude novog ubacivanja predmeta na parket. Bilo ih je manje, ali ih je bilo. Predsjednik lige je bio tamo. Što se utakmica nije odložila za sjutra? Za košarku nije baš lijepo to što smo videli”, zaključuje Džekson u razgovoru za Ekip.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com