Home / SPORT / Košarka / Novo saopštenje iz Beograda: Nigdje nismo neprijateljski dočekani kao u PG, spasili smo ligu poniženja i raspada

Novo saopštenje iz Beograda: Nigdje nismo neprijateljski dočekani kao u PG, spasili smo ligu poniženja i raspada

Još jedna reakcija, ko zna koja po redu, stiže iz KK Crvena zvezda, čije je predsjedništvo danas održalo redovnu sjednicu.

“Crveno-bijeli” su između ostalog poručili da su zaslužni što je ABA liga opstala tokom treće i četvrtine utakmice finala plej-ofa u Podgorici, ali se i zahvalili navijačima što su bili prisebni…

KK Crvena zvezda mts sa žaljenjem konstatuje da rival u finalu pokušava da omalovaži veliki uspjeh, impresivne pobjede i potpuno zasluženo osvojen trofej.

Klub sa takvom istorijom i tradicijom nikada do sada bilo gdje, nije bio tako neprijateljski dočekan, kao što je delegacija KK Crvena zvezda mts dočekana u Podgorici pred treću i četvrtu utakmicu finala plej-ofa. Ono što nas još više neprijatno iznenađuje, je potpuna “amnezija” uprave KK Budućnost VOLI koja u svojim saopštenjima, u kojima pokušava da opravda svoj neuspjeh i skine odgovornost sa sebe, “zaboravlja” šta se dešavalo na trećoj utakmici u kojoj je pukim slučajem i prisebnošću naših igrača, trenera i članova predsjedništva i skupštine kluba, izbjegnut potpuni linč kompletne delegacije kluba uključujući i igrački pogon i stručni štab”, piše na sajtu Crvene zvezde.

Dodaje se:

“I pored brojnih poniženja kojima su bili izloženi, a koje su srpska i evropska javnost mogla da vidi kroz brojne slike i snimke, svi članovi delegacije KK Crvena zvezda mts prisebnim postupcima, to veče spasli su ABA ligu – ligu klubova totalnog poniženja i raspada, iako su postojali svi uslovi da se to veče završi finalna serija plej-ofa van terena”.

Navodi se da će klub obiman materijal i dokumentaciju proslijediti Evroligi.

“Zato je KK Crvena zvezda mts već spremio izuzetno obiman materijal i dokumentaciju koju će proslijediti čelnicima Evrolige, i već je učinila prve korake u tom smjeru, i zbog činjenice da ovakva dešavanja izuzetno štete imidžu Evrolige, koja dobija jednog predstavnika iz regionalne lige.

Zato sve pokušaje medijskih manipulacija koja stižu od strane čelnika KK Budućnost VOLI smatramo krajnje zlonamjernim, i u svrhu pokrivanja rezultatskog neuspjeha. KK Crvena zvezda mts je u 8 utakmica sa ekipom Budućnosti pobijedila čak 6 puta uz koš-razliku +132!

Iz tog razloga nećemo dozvoliti nikakvu dalju vještačku polemiku oko nečega što je vrlo jasno, ko je bio bolji u finalu i ko je potpuno zasluženo osvojio titulu prvaka ABA lige i ide u Evroligu.

KK Crvena zvezda mts zahvaljuje se još jednom navijačima na ogromnoj podršci u finalu, na prisebnosti i suzdržanosti na sve provokacije kojima je bila izložena”, piše na sajtu Crvene zvezde.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com