Home / NOVOSTI / Hronika / TRAŽI SE UBICA: Saslušano više od 30 osoba
FOTO: Ilustracija

TRAŽI SE UBICA: Saslušano više od 30 osoba

Istražitelji su u okviru istrage ubistva Veselina Vukotića (69), koji je ubijen u subotu na pragu svoje kuće u Dobroti, saslušali više od 30 bezbjednosno interesantnih osoba, koje su za sada pružile validne alibije i nijesu na spisku osumnjičenih, piše Pobjeda.

Kako Pobjeda saznaje iz izvora bliskih istrazi, inspektori provjeravaju da li su njihovi iskazi istiniti, te gdje su bili prije i u vrijeme zločina i sa kime su bili u kontaktu.

Osim provjera bezbjednosno interesantnih osoba, policija će ispitati sve osobe koje su na listingu telefona sa kojima je Vukotić razgovarao. Istovremeno, obaviće se i analiza međusobnih telefonskih komunikacija nekih bezbjednosno interesantnih osoba, ne bi li na taj način možda došli do lica koja su imala motiv da organizuju zločin.

Pobjedi je nezvanično saopšteno da nalogodavca zločina traže u redovima kavačke kriminalne grupe, sa kojom su Veselinovi sinovi – Igor i Jovan – bili u sukobu. Koliko su na pravom putu, govore i poruke u čituljama koje su dali, a jasno ukazuju da znaju koga smatraju odgovornim za likvidaciju njihovog oca.

<<<Jovan Vukotić se oprostio od oca: Svako zna što mu je činiti<<<

Dugogodišnji operativci bezbjednosnih službi pojašnjavaju da ovakve poruke nesumnjivo ukazuju na otvoreni rat.

Još jedan od događaja koji baca sumnju na “kavačane“ je i napad na Tamaru Zvicer, ženu vođe te kriminalne grupe, na koju je pucano u maju 2016. godine, ali nije povrijeđena. Policija je došla do podatka da je vozilom upravljao Veselin Vukotić, a da je sa njim bio njegov mlađi sin Jovan, protiv kojeg je zbog pokušaja ubistva podnijeta krivična prijava.

Izvori iz bezbjednosnih službi ne očekuju da će ubrzo biti riješeno ubistvo Vukotića, jer, sudeći prema dosadašnjim tragovima, radi se o profesionalnom egzekutoru, koji je u njega ispalio šest hitaca i mirno odšetao.

Iako se u prvim danima istrage vjerovalo da je imao pomagača koji ga je odvezao automobilom, za sada nema nijednog traga koji može to da potvrdi. Inspektori raspolažu gotovo neupotrebljivim snimcima na kojima se vidi ubica sa kačketom, koji je čekao u šiblju da Vukotić izađe iz apartmana i priđe svom vozilu.

Ono što inspektori zasigurno znaju je da je ubica pucao iz pištolja devet milimetara i nijednom nije promašio. Svaki projektil ispalio je Vukotiću u grudi i nije mu ostavio šansu da preživi. Veselin Vukotić se nekoliko puta oglašavao u medijima, demantujući navode da njegovi sinovi imaju bilo kakve veze sa kriminalnim klanovima i sa optužbama koje im istražitelji stavljaju na teret. Njegovo posljednje obraćanje bilo je nakon objavljivanja informacije pojedinih medija da su njegovi sinovi Igor i Jovan uhapšeni u turskom gradu Antalija.

Jovan Vukotić uhapšen je u septembru prošle godine u Antaliji sa falsifikovanim ispravama. Pod istragom je Osnovnog državnog tužilaštva i zbog utaje poreza.

Jovan Vukotić

Njegov četiri godine stariji brat Igor nedostupan je crnogorskim vlastima, koje su za njim raspisale potjernicu zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe koja je planirala više likvidacija osoba iz kriminalnog miljea i vosokopozicio-niranih službenika iz bezbjednosnih službi.

Vukotići su nekoliko puta bili mete napada. Na kuću Veselina Vukotića u avgustu 2013. godine bačena je bomba i taj slučaj nije rasvijetljen. Prije 11 godina na vozilo Jovana Vukotića pucano je iz automatskog oružja. Ni taj napad nije riješen.

Pobjeda

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com