Home / NOVOSTI / Društvo / Zatvorene dvije apoteke i stomatološka ambulanta

Zatvorene dvije apoteke i stomatološka ambulanta

Zdravstvena inspekcija prošle godine zatvorila je privremno jednu opštu stomatološku ambulantu i dvije apoteke na primorju.

Kako su za Pobjedu objasnili iz Uprave za inspekcijske poslove, za te objekte je utvrđeno da ne ispunjavaju uslove u pogledu prostora, kadra i opreme odnosno proširili su obavljanje djelatnosti, a da o tome nijesu pribavili potrebno rješenje.

“Stomatološka ambulanta se preseljavala iz jednog prostora u drugi i bila zatvorena dok nije dobila rješenje Ministarstva zdravlja o ispunjavanju propisanih uslova na novoj lokaciji, dok su apoteke otpečaćene kad je obezbijeđen potreban kadar”, kazali su iz Inspekcije, navodeći da su sporni objekti u Budvi i Baru.

U prošlogodišnjem izvještaju o radu, navodi se i da je trojici ljekara zabranjeno da rade jer nijesu imali licencu ili je nijesu obnovili. Identifikovana su i trojica ljekara koji su radili dopunski bez saglasnosti direktora.

“Nepravilnosti zbog kojih su preduzete mjere zdravstvenih inspektora odnosile su se na neposjedovanje dokumentacije za zdravstveni kadar u momentu inspekcijskog pregleda u zdravstvenim ustanovama, neobezbjeđivanje kontinuiteta zdravstvene zaštite, zatim neposjedovanje rješenja Ministarstva zdravlja o ispunjenosti propisanih uslova za obavljanje zdravstvene djelatnosti ili dijela zdravstvene djelatnosti, kao i nepropisno vođenje medicinske dokumentacije, kao i izdavanje ljekova suprotno propisima”, piše u izvještaju.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com