ISPOVIJEST PODGORIČANKE J.S. (29): Prevario me je sa najboljim drugom, mrtav je za mene! - Volim Podgoricu

ISPOVIJEST PODGORIČANKE J.S. (29): Prevario me je sa najboljim drugom, mrtav je za mene!

Najgori period života J.S.(29) iz Podgorice počeo je kada je otkrila pravu tajnu svog momka Marka, s kojim je već bila u vezi šest godina. Voljela ga je više od svega na svijetu i mislila je da ga savršeno poznaje – a onda je saznala da je homoseksualac.

“On mi je bio najbliža osoba na svijetu. Znao me je bolje nego bilo ko drugi. I ja sam mislila da njega poznajem bolje nego iko na svijetu, što bi i bilo normalno, jer smo već godinama bili u vezi”, ” – priča J.S.(29), dodajući da su već dvije godine planirali sklapanje braka, ali da do toga nije došlo jer su tražili način da prije toga riješe stambeno pitanje.

J.S.(29) prisjeća se tog strašnog saznanja, i sada, par mjeseci nakon što se sve desilo, prvi put je progovorila o tome. Ona kaže da je Marko, u posljednjih nekoliko mjeseci veze postao tajanstveniji nego obično i da je često odlazio od kuće. Tada je i počela da sumnja, a ubrzo je otkrila njegovu veliku tajnu.

“Počela sam da sumnjam u februaru, kada je Marko došao na rođendan mog brata. Tu se zadesio i njegov najbolji drug, Jovan.  Djelovao joj je kao fin, inteligentan, zanimljiv i duhovit momak, koji se lako uklopa u društvo. Sa  Markom je bio nerazdvojan”, priča J.S. (29) i dodaje da je nekada bila i ljubomorna na njega, jer joj se činilo da Marko provodi više vremena sa njim, nego sa njom, ali sve joj se ipak činilo kao normalno, jer svi muškarci imaju, te neke slične, drugarske priče.

Međutim, na tom rođendanu je vidjela nešto čudno. Marko i Jovan su popili koju čašu više, pa je i njihovo ponašanje bilo slobodnije. I do tada se dešavalo da “uhvati” neki njihov pogled koji se činio drugačijim od drugarskog, ali je to uvijek pripisivala svojoj ljubomori, jer je Marko, po njenom mišljenju, previše vremena poklanjao Jovanu. Nikad nije vidjela, ni čula, ništa konkretno, zbog čega bi počela ozbiljnije da sumnja.

“Dok sam razgovarala sam sa bratovim drugaricama i ugledala Marka i Jovana, zajedno su ušli u sobu na dnu hodnika”.

Ipak, nije željela da pretjeruje, kako je i sama bila pripita, pokušala je da ostane mirna. Iako je budno motrila na vrata sobe, i čekala da Marko i Jovan izađu.  A njene sumnje dodatno je podgrijalo to što su u sobi ostali duže od 15 minuta. Nije joj bilo jasno šta dva druga imaju toliko dugo da rade u toj sobi, ali nije željela da ode i da provjeri. Zapravo, njene noge su bile zaledjene, nije mogla, bojala se onoga što bi mogla vidjeti. A istina je bila i suviše bolna, da bi je prihvatila.

Kako je bila pozicionirana tako da je onaj koji izlazi iz sobe, sa vrata morao pogledati prvo u nju, Jovanov i njen pogled su se na trenutak sreli.

“Poznavala sam ga dobro. Nakon što su nam se pogledi sreli, zastao je. Kao da je i u samom pogledu bilo priznanje”, priča J.S.(29).

Te večeri, nije više razgovarala sa Markom, a kad je odvozio kući, glumila je da je pospana. Iako je Maeko par puta pokušavao da započne razgovor, nije mogla govoriti. Nakon što je dovezao do stana, pozdravili su se i brzo rastali.

Nakon rođendana, nijesu se gledali dva dana. Zbog obaveza na poslu. J.S.(29) je u ta dva dana opet pokušala sebi da objasni to što se desilo te večeri, i da nađe logično objašnjenje, a da ne pita Marka o čemu se radi. A sa drugaricama nije željela da podijeli svoje sumnje, jer se osjećala poniženo.
Ubijedila je sebe da griješi i odlučila da nastavi kao da se nije ništa desilo. Voljela ga je previše, nije željela da ga izgubi.

J.S. (29) je narednih dana nastavila da primjećuje promjene u njegovom ponašanju, a do ključnog otkrića je došla je već narednog vikenda.

“Bili smo na prelijepom vikendu u Ulcinju, na Adi. Samo nas dvoje u prikolici u blizini plaže. On je otišao da trči plažom. A ja sam ostala u prikolici. Iako nijesam željela da se vraćam na dešavanja sa rođendana, prosto je bilo jače od mene. Čim je izašao,  posegla sam za torbom, kako bih uzela naočare. Iako je jedan dio mene govorio da je pogrešno to što radim, počela sam da preturam njegove stvari, pokušavajući da nađem nešto što bi potvrdilo moje sumnje, a usput se nadala da ću uzalud tražiti”, priča J.S.(29), vidno uznemirena i sada, par mjeseci nakon što se sve završilo.

“Pronašla sam mobilni telefon, za koji nijesam znala. A u njemu, hiljade poruka, hiljade mejlova, hiljade dokaza. Imao je čitav jedan paralelni život. Od bola koji sam osjetila u tom trenutku nijesam ni mogla da zaplačem. Stajala sam nepomično. Čini mi se da su prošli sati”, priča ova nesrećna djevojka.

Nekoliko trenutaka kasnije, Marko se pojavio na vratima. Sjeo je pored nje. Ćutao je. Znao je da je lažima kraj. Nije ni pokušao da nađe objašnjenje. Samo je pokušao da je zagrli, što je J.S.(29) sa gađenjem odbila.

“Ustala sam, skupila svoje stvari i rekla mu da me odveze kući. Uradio je tako. Svoje stvari nije dirao, ostale su razbacane po prikolici. Do Podgorice nismo progovorili ni riječ. Ostavio me je ispred ulaza u zgradu, izašla sam, ne osvrćući se. Nijesam željela da vidim to lice nikad više. Čovjek kojeg sam voljela najviše na svijetu, bio je mrtav za mene”, govori razočarano J.S.(29).

Kako kaže, nakon ovoga nikada više joj se nije ni pokušao javiti.

“Znao je da bi bilo uzalud. Sreli smo se samo jednom, upravo prošle nedjelje, u jednom podgoričkom lokalu. Bio je sa novom djevojkom. Bio je prisutan i njegov najbolji ’drug’“, prepričava, sada već staloženo, djevojka.

“Bilo mi je žao te djevojke, bila je nasmijana, oči su joj sijale od sreće. Kao da sam vidjela sebe, sa početka naše veze. Pomislila sam da bi bilo dobro da je neko upozna sa činjenicom koju će prije ili kasnije sama saznati. Ali, nijesam mogla. To više nije bio moj problem. Znam da će proći kroz isti pakao kao i ja, ali, valjda, to tako mora”, završava svoju priču J.S.(29).

Napomena: Na zahtjev sagovornice, imena aktera su izmijenjena kako bi se zaštitio njihov identitet

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com