ZABJELČANI ŠAMPIONI U ROKOMETU: Blistali na turniru na Zlatiboru - Volim Podgoricu

ZABJELČANI ŠAMPIONI U ROKOMETU: Blistali na turniru na Zlatiboru

Rukometni tim “Zabjelo” je i ove godine tradicionalno učestvovao na međunarodnom turniru Agencije sport plus ZLATIBOR FOR FRIENDSHIP  u tri kategorije (kadeti, pioniri i mlađi pioniri) i odmjerili snage sa ekipama iz BiH, Makedonije, Srbije i Crne Gore.
“Mlađim pionirima je ovo bilo prvo međunarodno iskustvo, koje su vrlo uspješno završili na trećem mjestu, a kapiten ekipe Balša Đurović je dobio nagradu za najboljeg asistenta turnira. Pioniri su, u nekompletnom sastavu, zauzeli peto mjesto i nadamo se da će se u budućnosti i oni okititi nekim od odličja,”navode iz kluba.
Najveći pritisak je bio na kadete, koji su branili trofej osvojen prošle godine.

“U crnogorskom finalu, ujedno i glavnom finalu turnira, sastali smo se sa našim najtrofejnijim klubom LOVĆENOM. Cetinjani su u proteklih pet sezona osvojili sve titule u crnogoskom Prvenstvu za ovu generaciju ne izgubivši niti jednu utakmicu. Naš skor je bio apsulutno negativan, jer smo protiv Lovćena izgubili svih 8 međusobnih susreta. Međutim, u finalu Zabjelčani su pokazali da je rukomet u njihovim genima i fanatičnom i kvalitetnom igrom u oba pravca uspjeli da utakmicu riješe u svoju korist, rezultatom 14:13. Posebno se istakao golman Vasilije Pečurica, koji je (osim što je nagrađen za najboljeg golmana turnira kao i prošle godine) zajedno sa kapitenom Slobodanom Anđelićem, odmah otputovao u Tursku na poziv selektora Brana Božovića đe će učestvovati na međunarodnom turniru sa kadetskom reprezentacijom.
Ponosni smo na uspjeh i ponašanje naših dječaka, nadamo se da će uvijek sa ponosom i časno predstavljati klub. Pred nama su sada obaveze u nacionalnim takmičenjima sa pionirima i mlađim pionirima, te završnica Regionalne U16 lige”, zaključuju iz RK Zabjelo.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com