MAJKA LAVICA, ĆERKE ŠAMPIONKE: Prvo mjesto u Istanbulu za Podgoričanke sa Daunovim sindromom (FOTO)

Djevojčice s Daunovim sindromom, Aleksandra Ivaštanin i Ana Gazivoda juče su, nastupom tokom kojeg su pokazale mejk ap umijeće, oduševile publiku u Istanbulu, piše mnemagazin.me.

One su bile i prve učesnice iz Crne Gore koje su se našle u društvu predstavnika 11 evropskih zemalja na skupu koji je organizovala Internacionalna federacija DOWN-ovog sindroma.

Sara Prelević, zvanična predstavnica Internacionalne federacije DOWN-ovog sindroma u Crnoj Gori, kazala je da je njihov nastup bio dan za pamćenje.

– Presrećna sam! Ovo je naš veliki uspjeh! Aleksandra i Ana su na najbolji način pokazale šta su sve naučile tokom projekta koji je, u okviru aktivnosti Internacionalne federacije DOWN-ovog sindroma u Crnoj Gori, nedavno završen u Podgorici.

Pokazale su koliko su naučile o mejk ap-u poštujući pri tome sve standarde u radu na kojima insistira Internacionalna federacija DOWN sindroma. Njih dvije osvojile su srca publike, a svi zajedno pokazali smo da pomjeramo granice i rušimo predrasude vezane za osobe s Daunovim sindromom – kazala je Sara za mnemagazin.me.

Foto: Privatna arhiva

Ona je najavila nove projekte čiji će cilj biti isti- da se djeca s Daunovim sindromim uključe u svakodnevni život i da nauče neku oblast koju do sada nisu znali.

Podsjećamo, da je Sara Prelević (30), mlada Podgoričanka, koja je postala poznata u cijelom regionu kao kraljica, lavica, heroina, ponosna majka desetogodišnjih bliznakinja Irme i Ilde, djevojčice rođenih sa Daunovim sindromom.

Dugo je bila samohrana majka, a onda je upoznala Veska, sa kojim je dobila još jednu djevojčicu, čarobnicu Inu.

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close