Home / VODIČ / Preporučujemo / Izložba slika ”Brzina, boja i pokret”

Izložba slika ”Brzina, boja i pokret”

Istanbulska slikarka Renan Ertosun predstaviće se premijerno podgoričkoj publici izložbom slika ”Brzina, boja i pokret” koja će biti otvorena u poneđeljak, 6.maja u izložbenom holu KIC-a ”Budo Tomović”, u 18 sati.

Renan Ertosun je rođena u Istanbulu. Diplomirala je na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Ankari, a interesovanje za crtanje i slikarstvo pokazivala je već tokom prvih školskih dana. Od 1987. počinje aktivno da stvara i da se usavršava pridužujući se ateljeima majstora slikarstva poput Mine Arasan, Zerrin Ajrikaja, Bahatin Odabaš, Jusufa Taktaka i Ekrema Kahramana. Tokom devedesetih i u prvoj deceniji 2000-tih, imala je 32 zajedničke i 16 samostalnih izložbi, kao i učešće na brojnim umjetničkim sajmovima u Turskoj, ali i van njenih granica – u Italiji, Švajcarskoj i Americi.
Trke, Formula 1, brzi automobili, ali i jahte i avioni ubrzo postaju fokus njenog rada, a ona pažnju usredsređuje na njihov oblik, brzinu, boju, uzbuđenje i adrenalin koji simbolizuju. Moto ”brzina, boja i pokret” postaje prepoznatljiv za njen rad. Renan razvija savremeni stil slikanja, koji odlikuje fuzija živih boja i svjetlosti, ali i dinamični potezi četkicom.
Svoj rad nastavila je i kroz svoj likovni atelje u Balatu, u dijelu Istanbula koji pripada turistički i istorijski važnom Zlatnom rogu (Golden Horn). Njeni radovi su dio brojnih muzejskih i privatnih kolekcija.

Izložba se može pogledati do 12. maja.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com