DENVER NA PRAGU FINALA ZAPADA: Jokić nastavlja u MVP ritmu! - Volim Podgoricu

DENVER NA PRAGU FINALA ZAPADA: Jokić nastavlja u MVP ritmu!

Košarkaši Denvera upisali su ubjedljivu pobjedu u petom meču polufinalne serije Zapada protiv Portlanda i poveli sa 3:2.

Dobra igra Denvera i veoma loš šut Portlanda dali su nam ubjedljivu pobjedu Nagetsa koji su slavili sa … za vođstvo od 3:2 u seriji. Šesti meč koji bi mogao da bude i odlučujući igra se 10. maja, domaćin će biti Portland.

Imao je Meloun priliku da skrati vrijeme na parketu i Nikoli Jokiću i Džamalu Mareju, ali je ponovo upravo ovaj dvojac bio najvažniji u igri Denvera.

Denver je od samog početka bio bolji, pravio je velike serije i tako povećavao prednost, Portlandu nije ni malo pomogla činjenica da su rezultatski bili bolji u četvrtoj dionici jer je do tada napravljenu razliku bilo nemoguće dostići.

Nikola Jokić je bio najefikasniji sa 25 poena, 19 skokova i šest asistencija (za 34 minuta na parketu i uz šut iz igre 10 od 18), pratio ga je Džamal Marej sa poenom manje i osam skokova. Džamal Marej meč je završio sa 18 poena, a Geri Haris dodao je 16.

Na drugoj strani Demijan Lilard dao je 22 poena, sa po 14 su ga pratili Rodni Hud i Zek Kolins, a 12 je postigao Sidžej Mekkolum.

Zanimljiv podatak kaže da tim koji povede sa 3:2 u seriji pobjeđuje u 82,4 odsto slučajeva.

Sport klub

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com