Ovo je bakica Vera koja ima POSEBNO MJESTO u životu ruskog predsjednika: Pred njom se Putin “topi”! - Volim Podgoricu

Ovo je bakica Vera koja ima POSEBNO MJESTO u životu ruskog predsjednika: Pred njom se Putin “topi”!

U Moskvi je obilježen Dan pobjede nad fašizmom, a tim povodom je održan i svečani prijem u Kremlju.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je privukao pažnju susretom sa jednom simpatičnom bakicom. U pitanju je njegova nekadašnja učiteljica Vera Gurevič.

Inače, Vera je bila Putinova razredna od petog do osmog razreda u školi broj 193 u Lenjingradu. Odsjek za njemački jezik Fakulteta za strane jezke Lenjingradskog instituta A.H. Hercen završila je 1958. godine, kada se i zaposlila kao nastavnik njemačkog u srednjoj školi broj 193 u Rejonu Dzeržinskog u Lenjingradu. Napisala je monografiju “Vladimir Putin. Roditelji. Prijatelji. Nastavnici”.

Svojevremeno je ispričala kako je njen bivši đak, vragolasti dječak “nepresušne energije” u višim razredima srednje škole “okrenuo list”, popravio ocjene i upisao se na fakultet, a sa njom do danas ostao u prijateljskim odnosima.

View image on TwitterView image on Twitter
Putinova razredna rekla je da je šef ruske države kao dječak zračio ogromnom energijom.

Na pitanje da li je imao loše ocjene, nastavnica njemačkog jezika u penziji, bez ustezanja je odgovorila da je sigurno imao, jer je kao mali bio nestašan.

– U nižim razredima osnovne škole, kada je bježao sa časova, a u povratku otvarao sva vrata i oglašavao se sa “Ku-ku, to sam ja – rekla je.

Ipak, Putin je pritom uvijek nastojao da opravda povjerenje nastavnika. Osmi razred završio je samo sa četvorkama i peticama i upisao se u školu hemijskog usmjerenja. Ali to ga nije privlačilo.

On je oduvek bio osoba humanističke orijentacije. Postavio je sebi cilj, da se upiše na fakultet.

Foto: Youtube/Twitter printscreen

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com