Home / SPORT / Fudbal / Najbogatiji Crnogorac kupuje Kristal Palas!

Najbogatiji Crnogorac kupuje Kristal Palas!

Bivši vlasnik Mančester Sitija Taksin Šinavatra počeo je pregovore oko preuzimanja Kristal Palasa, čiji je kapiten srpski fudbaler Luka Milivojević.

Nekadašnji premijer Tajlanda želi da se vrati u Premijer ligu 11 godina od prodaje Sitija grupi iz Abu Dabija i spreman je da ponudi 175 miliona evra kako bi postao vlasnik londonskog kluba.

Podsjetimo, Taksin Šinavatra, bivši premijer Tajlanda, koji sada živi i radi u Crnoj Gori vodi se kao najbogatiji Crnogorac sa bogatstvom vrijednim 1,6 milijardi evra.

Thaksin Shinawatra, Taksin Šinavatra, bivši premijer Tajlanda

Poreklom sa Tajlanda ali ima crnogorsko državljanstvo jer živi i radi i Crnoj Gori Foto: Wikipedia/Helene C. Stikkel

Britanski mediji prenose potvrdne riječi Mitija Tijaparjata, bivšeg predsjednika tajlandskog Čangrai Junajteda, koji bi zajedno sa Šinavatrom stigao među “orlove”.

Šinavatra je bio na čelu prije novog i ambicioznijeg Sitija bio samo 15 mjeseci, do septembra 2008. godine, ali je uspio da ga proda Arapima za duplo veći iznos nego kada je dolazio.

Sada se nada da bi slične temelje uspjeha mogao da postavi i u Kristal Palas.

Inače, tajlandski Crnogorac Taksin Šinavatra je prije ulaska u politiku bio osnivač i vlasnik Šin Korp, jedne od najvećih telekomunikacionih firmi u Aziji. Na drugom mjestu po bogatstvu u Crnoj Gori je porodica bivšeg premijera Mila Ðukanovića, koja ima 167 miliona dolara, ali, kako navodi Forbs, o njihovom bogatstvu ne postoje podaci

Forbs je objavio listu najbogatijih milijardera za 2016. godinu, a na njoj se našao i Taksin Šinavatra, bivši premijer Tajlanda, koji sada živi i radi u Crnoj Gori. Na drugom mjestu je porodica bivšeg premijera Mila Ðukanovića, koja ima 167 miliona dolara, ali, kako navodi Forbs, o njihovom bogatstvu ne postoje podaci.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com