Završen tradicionalni 5. Kup Svetog Marka 2019. - Volim Podgoricu

Završen tradicionalni 5. Kup Svetog Marka 2019.

U Podgorici je sinoć završen tradicionalni 5. Kup Svetog Marka 2019.
Ovaj sada već prestižni turnir, na kojem se „traži karta više“, a koji se organizuje povodom slave grada Podgorice, održan je za vikend 11. i 12. maja na terenu „Sportskog centra Bubanja” (kod OŠ „Radojica Perović”).
Učešće po ekipi je bilo 30€ a kompletan prihod je namijenjen narodnim kuhinjama Mitropolije crnogorsko – primorske.
Žrijeb za turnir je bio organizovan 10. maja u gostoprimnici „Arhontariki” kod Sabornog hrama u Podgorici. sa početkom u 19:30č
Prijavljene su sledeće ekipe:
1. Pizzeria ciao ciao
2. Doncaster Forest
3. KMF Zabjelo – sportske kladionice ”LOB”
4. Pro Conto – računovodstvo
5. SD Dušan Silni – Podgorica
6. Zika
7. MB COM
8. Patras
9. Zabjelo
10. Gimnazijalci
11. Montenigersi
12. Ljubović
13. G Kvart
14. Rekreativci
15. Expo Commerce
16. Tološi 04
17. Goodwill
18. Chesterfield
19. Saborni hram – Podgorica
20. Bogoslovac – Cetinje
21. Ajax
22. Bonsek
23. Kvart
24. Vapor
25. Jovan Vladimir
26. Roter Stern
27. Zabjelčani
28. Centar
29. Varvari
30. Ebara Podgorica
31. Valter
32. Blok 6
Kako su nam rekli organizatori, od sledeće godine će se gledati da se turnir proširi na više ekipe, da se ne postavlja granica na 32 koliko ih je učestvovalo i ovog puta., Žrijeb je donio sledeće parove i rezultate u 1/16 finala:
Jovan Vladimir – G Kvart 0:1
Zika – Rekreativci 0:0 (2:4 pen)
Donkaster/Forest – Valter 2:1
Bogoslovac – Ekspo Komerc 1:3
Ebara – MB Kom 2:0
Tološi 04 – Montenigersi 0:0 (4:2 pen)
Ljubović – Gimnazijalci 0:1
Varvari – SD Dušan Silni 0:2
Vapor – Blok VI 0:2
Pravoslavno bratstvo DG – Centar 1:2
Bonsek – Zabjelčani 0:0 (4:2 pen)
Česterfild – Picerija ćao, ćao 1:0
KMF Zabjelo “LOB” – Gudvil 3:0 (službeno)
Barber Šop 22 – Zabjelo 3:1
Ajaks – Patras 1:6
Saborni hram – Pro Konto računovodstvo 3:1

Nakon prvih mečeva, favoriti su išli po planu, čast akturlnog šampiona branila je fenomenalna ekipa SD DUŠAN SILNI, a u 1/8 finala, rezultat je bio:
G Kvart – Rekreativci 0:0 (2:4 pen)
Bonsek – Česterfild 0:3
Ebara – Tološi 04 0:1
Gimnazijalci – SD Dušan Silni 0:2
Blok VI – Centar 1:0
Donkaster/Forest – Ekspo Komerc 1:1 (3:2 pen)
KMF Zabjelo “LOB” – Barber Šop 22 1:0
Patras – Saborni hram 2:0
Takođe, favoriti za osvajanje ovog turira su bili prije svih Patras, Saborni Hram, Donkaster i G kvart, međutim, kako se bližio meč finala, utakmice su bili čvršće, teže za igru, a pojedine ekipe koje su igrale sa favoritima, su znale da igraju na sreću, pa su za 15 minuta, koliko je trajao meč sve do polufinala, igrače skroz zatvoreno i čelkale šansu za prolazak kroz penale.
U četvrtfinalnim mečevima bilo je iznenađenja, Donskaster je ispao, kao i Patras od KMF zabjela, solidne ekipe koja je prošle godine ispala u drugom krugu, Dušan Silni je imao problema u četvrtfinalnom susretu, jer je ekipa Tološi 04 imala sjajnog mladog golmana, koji je kao hobotnica sve branio , čak šuteve MIloša Miličkovića, Nikole Vidakovića i ostalih, da bi kroz penale Silni bio baš SILAN, a rezultati su bili sledeći:
Rekreativci – Donkaster/Forest 2:1
Tološi 04 – SD Dušan Silni 0:0 (penalima 1:4)
Blok VI – Česterfild 0:2
KMF Zabjelo “LOB” – Patras 2:1
U polufinalu, Rekreativci, koji su sve samo ne rekreativci su poraženi od šampiona Dušana Silnog rezultatom 2:1, iako je Silni vodio 2:0, ali do kraja nijesu uspjeli da ozbiljnije ugroze gol Boja Novakovića, doke je ekipa KMF Zabjelo, lakše nego što se mislilo prošla odlične „momke iz Česterfilda“, u tvrdoj i jakoj utakmici, bilo je gusto i dugo vremena rezultat je bio 2:1,,ali je prvo kontra braće Brnović prelomila za 3:1, a onda i evro gol golmana Zabjela Bojana Mugoše za 4:1 sa sopstvenog gola, lob kolege iz Česterfilda.

Rezultati 1/2 finala
Rekreativci – SD Dušan Silni 1:2
Česterfild – KMF Zabjelo “LOB” 1:4

Veliko FINALE je odigrano u Nedelju , na praznik Svetog Vasilija Ostroškog u 15:30 časova, a igrale su ga definitivno dvije najbolje ekipe, Dušan Silni i Zabjelo. Po imenima, mnogo bolja je bila ekipa SD Dušan Silni, ali i Zabjelo je jedna kvalitetna ekipa koja redovno igra svoje termine i „poznaju se u prste“ i svako tačno zna svoj posao u ekipi.
Meč je počeo dobro, i prema očekivanju jedan rani gol Aleksandra Krivokapića sa strane punim volejom za 1:0 ekipe SD Dušan Silni, nije se mnogo čekalo na odgovor Zabjela, negdje na sredini terena, Aleksandar Krivokapić je imao šansu, publika na terenu je vidjela korišćee ruku igrača Zabjela koji je napadao Krivokapića, koji je ujedno i pao na zemlju, krenula je klasična kontra Zabjela, i sjevnula je lijeva noga fenomenalnog Dražena Vukovića za 1:1, sudija Veselin Belojević je ostao pri stavu da prekršaja nije bilo i igra je išla dalje.
Do poluvremena, Zabjelo je povelo 1:2 strijelac Pejović koji je u prvom meču turnira igrao za ekipu Barber Šopa 22, pa je kapitenu Želimiru Anđeliću i drugarima bilo nejasno kako je jedan igrač mogao da nastupa za dvije ekipe? No Pejović je postigao gol nakon greške prije svega Ljumovića na sredini terena, koji je htio sam da dribla trojicu igrača.
Poslednji i pogodak za 1:3 djelo je Davora Matanovića, koji je u jednoj gužvi ispred gola Novakovića, možda i napravio prekršaj, ali opet sudijski par Belojević – Popović ostaje miran i lopta je ugurana u gol Dušana Silnog za visoko vođstvo.
Do kraja, igra „viktorije“ na jedan gol i to gol KMF Zabjela, koje se iskusno povuklo u svoj šesterac, pa je Zabjelo u nekoliko navrata imalo klasičnih kontri gdje je gol SD Dušan Silni bio prazan, ali nisu uspjeli do kraja da postignu još koji pogodak. Na samom kraju, zaslužena pobjeda Zabjela, turnir je opravdao očekivanja, Dušan Silni je bio i ostao „silan“, ali poslenja stepenica je bila nepremostiva ove godine za ovu podgoričku ekipu.
Kompletan prihod, koji su organizatori prikupili kroz kotizacije ekipa i dobrotvornih priloga blagočestivog narod, koji je iznosio oko 1.500 eura, namijenjen je narodnim kuhinjama Mitropolije crnogorsko primorske.
Za ekipu KMF Zabjelo nastupali su:
Golman Bojan Mugoša, kapiten Goran Arčon, Milan Anđušić, Miloš Adamović, Miloš Brnović, Žarko Brnović, Dražen Vuković, Davor Matanović, Nikola Pejović.
Trener ekipe je Momo Saveljić
SD DUAN SILNI: Bojo Novaković – golman, Želimir Anđelić – kapiten, Matija Milačić, Vid Ljujić, Veselin Čađenović, Aleksandar Krivokapić, Nikola Vidaković, Nemanja Ljumović, Miloš Miličković, Zoran Kovač,
Selektor ekipe je Želimir Anđelić.

SD DUŠAN SILNI – KMF ZABJELO “LOB” 1:3

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com