970x250

AKCIJA ŠPANSKE POLICIJE: Privedeni članovi barskog klana

Španska policija privela je na informativne razgovore više lica sa prostora bivše SFRJ u okviru istrage o ubistvu Baranina Zijada Nurkovića (24), koji je nedavno ubijen je u pucnjavi u Malagi. Među privedenima je i jedan broj državljana BIH bliskih barskom klanu koji kontroliše Alan Kožar. Akcija je izvedena u španskom ljetovalištu Marbelja, koje je inače poznato kao mjesto okupljanja kriminalaca sa ovih prostora.

300x250

Od privedenih su uzete izjave, a policija vjeruje da neki od njih imaju saznanja o likvidaciji Nurkovića.

On je slovio za bezbjednosno interesantno lice i osobu blisku odbjeglom vođi jednog barskog kriminalnog klana Alanu Kožaru.

Ubica je smrtonosne hice u Nurkovića ispalio pred njegovom suprugom i djetetom. Baranin je bio u automobilu sa suprugom i kćerkom kada ja napadač zapucao. Hitac ga je pogodio u glavu. Njegova supruga, za koju su španski mediji objavili da je trudna, i njihova mala kćerka prošle su bez povreda. Pucnjava se dogodila u mjestu Mihas koje pripada Malagi.

Pošto je od metka koji ga je pogodio izgubio svijest, Nurković je izgubio kontrolu nad automobilom, usled čega se vozilo prevrnulo.

Slučaj je odmah prijavljen nadležim organima, pa su na lice mejsta izašli policija, vatrogasci i Hitna pomoć. Nurkovićeva supruga i kćerka prevezene su u obližnju bolnicu, gdje je utvrđeno da nijesu povrijeđene. Baranin je odvezen u bolnicu u centru grada sa teškim povredama, ali je davao znake živote. Ipak, nekoliko sati kasnije podlegao je povredama.

Mediji u Španiji su prenijeli da je policiji prijavljeno da je došlo do pucnjave nakon koje se jedno vozilo prevrnulo. Istražitelji su pokrenuli opsežnu istragu, a tamošnji mediji navode da se provjerava da li ovo ubistvo ima veze sa još nekim likvidacijama koje su se dogodile u poslednje vrijeme u Malagi, ali i sa izvršenjima drugih krivičnih djela. Portal Elespanjol je objavio da preliminarni rezultati istrage pokazuju da su brojna ubistva počinjena zbog sukoba oko trgovine drogom.

(Dan)

loading...
Tagovi
prikaži više

Slične Objave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close
Close