Mijović i Jovanović ubijeni kao dio osvete zbog brutalne sačekuše na Voždovcu: Meta je bio Srbin? - Volim Podgoricu

Mijović i Jovanović ubijeni kao dio osvete zbog brutalne sačekuše na Voždovcu: Meta je bio Srbin?

Srpski državljanin Miloš Vesković, koji je u ponedeljak teško ranjen u vatrenom obračunu u njemačkom gradu Forst, inače rođeni brat Darka Veskovića Prike, prema sumnjama istražitelja, bio je meta napada u kom su likvidirana dvojica crnogorskih državljana bliska škaljarskom klanu.

Kako izvori iz njemačke policije otkrivaju, ne isključuje se mogućnost da su maskirani napadači upali u štek stan tražeći osvetu za ubistvo Blaža Đurovića 10. marta prošle godine u Beogradu.

Dušanovac, ubistvo, izrešetan Blaža Đurović; Vlada Japanac

Đurović je ubijen u martu prošle godine Foto: e-stock.us/MUP Srbije

PORODICA U OPASNOSTI

– Sumnja se da su trojica napadača upala u iznajmljeni stan u Forstu tražeći Veskovića, čiji se brat Darko nalazi u pritvoru u Beogradu zbog likvidacije Đurovića, i koji se u kriminalnim krugovima pominje kao glavni pucač škaljarskog klana. Pucali su u njega, kao i u crnogorske državljane Darka Mijovića, Nikolu Jovanovića i Miloša Pavićevića. Vesković i Pavićević preživjeli su napad, dok su Mijović i Jovanović preminuli – naveli su izvori.

Prema njihovim riječima, sva četvorica bila su povezana sa škaljarskim klanom, dok je ranije ubijeni Blažo Đurović navodno sarađivao sa suprotstavljenim kavačkim klanom i zbog toga se vjeruje da je riječ o nastavku obračuna zaraćenih klanova.

Da je njegova porodica u opasnostiDarko Vesković je pred beogradskim sudom rekao u februaru ove godine, pošto se spekulisalo da je pristao na saradnju s policijom i da je na osnovu njegovog iskaza u januaru raspisana potjernica za Filipom Koraćem, koji važi za desnu ruku Luke Bojovića, inače bliskog “škaljarcima”. Potjernica za Koraćem je raspisana zbog sumnje da je naručio ubistvo Đurovića.

Dušanovac, ubistvo, izrešetan Blaža Đurović

Brat Veskovića nalazi se u zatvoru zbog likvidacije Đurovića Foto: e-stock.us

“POD PRITISKOM SAM”

– Ne osjećam se krivim za ubistvo Đurovića, ali sam pod velikim pritiskom. Označen sam kao visokopozicionirani član terorističko-kriminalne grupe, pominje se da sam učestvovao u drugim krivičnim djelima, pominjem se kao svjedok-saradnik. Zbog svega toga mojoj porodici upućuju prijetnje ljudi iz kriminalne grupe Blaža Đurovića – rekao je tada Vesković, tvrdeći da je policija njegovu porodicu obavijestila da su im životi ugroženi.

Prema informacijama iz istrage, sumnja se da su napadači dugo pratili grupu blisku “škaljarcima” i da su znali njihove navike, kao i u kom tačno stanu žive. Upali su, maskirani fantomkama, oko pet sati ujutru i iznenadili ih na spavanju.

Policija je juče u jednoj šumi našla zapaljeno oružje, za koje se vjeruje da su ga koristile ubice.

UBIJENI MIJOVIĆ NAPUSTIO CRNU GORU PRIJE 10 DANA

Iako se u prvom trenutku sumnjalo da je meta napada bio Darko Mijović, crnogorski mediji preneli su izjavu izvora iz istrage da on nije bio glavni razlog vatrenog obračuna. Kako navode, Crnu Goru je napustio prije desetak dana, a javnosti je postao poznat pošto mu se s Vladimirom Ulamom sudilo za ubistvo Nemanje Medina, čije telo nikad nije nađeno, a obojica su oslobođena i puštena iz pritvora u martu. Drugi ubijeni Crnogorac, Nikola Jovanović, navodno je dugo živeo u inostranstvu i bio je Ulamin kum. Crnogorski izvori tvrde i da poslednja likvidacija nema veze s tim sudskim postupkom.

2 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com