Home / NOVOSTI / Hronika / NJEMAČKA POLICIJA NA TRAGU UBICAMA ŠKALJARACA: U šumi pronađeno oružje kojim su likvidirani Darko Mijović i Nikola Jovanović

NJEMAČKA POLICIJA NA TRAGU UBICAMA ŠKALJARACA: U šumi pronađeno oružje kojim su likvidirani Darko Mijović i Nikola Jovanović

Njemačka policija je dan nakon ubistva dvojice crnogorskih državljana Darka Mijovića i Nikole Jovanovića i ranjavanja Miloša Veskovića, u Forstu pronašla nedaleko od grada više komada oružja sa prigušivačima i još neke tragove koji će  pomoći u rasvetljavanju zločina.

Darko Mijović sa Cetinja i Nikola Jovanovići z Bara, ubijeni su u ponedeljak u zoru, a njihov prijatelj, Beograđanin Miloš Vesković (38) teško je povrijeđen. Sa njima u stanu bio je i Miloš Pavićević, koji je ostao nepovrijeđen.

Njemački istražioci vjeruju da je meta napadača najvjerovatnije je bio ranjeni Vesković koji je iako teško povrijeđen uspio da pobjegne egzekutorima ili pak jedan od ubijenih koji je prema pisanju portal Merkiše algemajne cajtung navodno bio doušnik BKA (Savezne kancelarije njemačke kriminalističke policije).

Upravo zbog toga je BKA  i preuzela istragu. Isti portal navodi da su se ubijeni nalazi na listi za odstrijel  jedne kriminalne grupe, te da je to i razlog likvidacije, a i činjenica je da su se krili u napuštenoj kući ukazuje na tu tezu.

 

Njemački mediji prenose da je, oružje, koje je korišćeno prilikom ubistva, pronađeno posle dojave policiji da je u šumi podmetnut požar. Prema podacima policije, ubijeni i ranjeni su bezbjednosno interesantna lica i navodno su bliski škaljarskom klanu. Mijović je u Nemačku stigao prije 15 dana, dok je Jovanović već duže vrijeme u toj zemlji. Inspektori tragaju za još jednim Crnogorcem i jednim Hrvatom za koje se vjeruje da su bili u kući u vrijeme zločina.

FOTO: PRINTSCREEN/VIJESTI
Ulama demolirao ćeliju kada je čuo za ubistvo kuma i prijatelja!

 

Baranin Vladimir Ulama demolirao je ćeliju u kojoj robija u spuškom zatvoru kada je saznao da su u ponedeljak u Njemačkoj ubijeni njegov kum Darko Mijović iz Podgorice i Danilovgrađanin Nikola Jovanović, koji mu je bio prijatelj.

On je polimio televizor i druge aparate i predmete u zatvorskoj ćeliji. Posle toga je prebačen u samicu. Odluka o izlolaciji ovog Baranina donesena je i kako bi se posle ubistva njegovih prijatelja u Berlinu povećale mjere njegove bezbjednosti.

 

Policija je na licu mjesta, osim oružja pronašla i djelove garderobe i fantomke, što ukazuje da su napadači pokušali da prikriju tragove paljenjem ovih predmeta. Policija je tokom pretresa u kući ubijenih Crnogoraca koji se dovode u vezu sa škaljarskim klanom, pronašla plantažu marihuane. Ovo je očigledno bilo mjesto sa kog se ditribuirala droga posebno što je mjesto u blizini granice sa Poljskom.

Stan u kojem su se krili pripada jednom stanovniku Berlina, ali on je policiji rekao da je kuća bila neuseljiva i napuštena, i da nikome nije izdao stan. Crnogorski državljani su praćeni duže vrijeme i napadači su tačno znali u kom stanu se nalaze.

Da su žrtve praćene potvrđuje i izjava jednog od mještana koji je policiji ispričao da su automobili berlinskih registarskih tablica, često viđani noću kako patroliraju pored kuće u kojoj se dogodilo ubistvo.

“Ta vozila su se parkirala uglavnom u blizini kuće, a često na parkinge koji su rezervisani samo za stanare, zbog čega su i privukli pažnju mještana”, kazao je jedan od mještana. Iz vozila su obično izlazili muškarci sa kapuljačama na glavi i osmatrali kuću.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com