Home / PG INFO / Aktuelno / Otvorene sportske igre – Susreti srednjih škola Podgorice i Skoplja

Otvorene sportske igre – Susreti srednjih škola Podgorice i Skoplja

Sekretarka za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica Ana Medigović i gradonačelnik Skoplja Petre Šilegov otvorili su sportske igre – Susrete srednjih škola Podgorice i Skoplja.

“Ovaj događaj je prilika da osnažimo veze između dva naroda, učvrstimo saradnju dva grada ali i podstaknemo razvoj sportskih disciplina. Najmlađi učesnici koji se danas predstavljaju ovđe, ambasadori su svojih zemalja. Ovakvim i sličnim manifestacijama, podstičemo đecu na druženje, sklapanje novih prijateljstava”, istala je sekretarka Medigović.

Ona je dodala da je saradnja pretočena u ovo takmičenje, povezala učesnike, ali i otvorila prostor za nova i buduća djelovanja.

Gradonačelnik Šilegov se zahvalio administraciji Glavnog grada Podgorice koja je predano radila na pripremama za realizaciju ovog takmičenja, izražavajući uvjerenje da će Skolje biti u prilici da sljedeće godine uzvrati gostoprimstvo podgoričkim srednjoškolcima.

Na otvaranju takmičenja na drugoj lokaciji prisutne su pozdravili savjetnica za sport Nela Tatar i direktorica Gimnazije iz Skoplja Sonja Glidžarska.

Incijativa za organizovanje ovog takmičenja potekla je od strane gradonačelnika grada Skoplja gospodina Petre Šilegova, a podržana je od strane gradonačelnika Glavnog grada Podgorice dr Ivana Vukovića. Takmičenje se održava u muškoj i ženskoj kategoriji u disciplinama: futsal, odbojka, košarka i rukomet, u sali  Univerzitetsko sportsko-kulturnog centra i sali Gimnazije „Slobodan Škerović“.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com