Home / PG INFO / Aktuelno / JOŠ JEDAN BULEVAR I MOST U PODGORICI: Evo kuda će ići i kada će biti završen!

JOŠ JEDAN BULEVAR I MOST U PODGORICI: Evo kuda će ići i kada će biti završen!

U avgustu prošle godine u Podgorici je počela izgradnja jugozapadne obilaznice. Riječ je o saobraćajnici dužine 3,5 kilometara, i biće bulevarskog tipa.

Saobraćajnica će se prostirati od kružnog toka u Donjoj Gorici do bulevara koji vodi prema Zeti, odnosno aerodromu Podgorica i dalje ka Petrovcu.

KO ČEKA, DOČEKA: Donjogorički bulevar u funkciji, pogledajte ga iz vazduha! (VDEO)

U planu je i izgradnja mosta preko Morače.

Snežana Adžić iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice kazala je da je trasa puta jako zahtjevna, zbog ogromne količine zemljanih radova na dubini do osam metara zbog fekalne i atmosferske kanalizacije.

“Nakon tih radova, angažuju se mašine za zatrpavanje u slojevima i nabijanje kako bismo teren vratili u prvobitno stanje radi dalje faze radova”, kazala je Adžić za Radio-televiziju Crne Gore (RTCG).

Ona je kazala da radovi idu po planu, navodeći da su procjene da će se možda ići i ispred planirane dinamike radova.

Prva dioncia puta duga je oko 1,3 km, zatim slijedi most kao druga dionica, dok je treća dionica najduža i iznosi oko 2,1 km.

“Na trećoj dionici imamo nadvožnjak. Vezan je za prugu koju koristi KAP. Prethodnog vikenda smo izvršili montažu nosača napravljenih van gradilišta”, rekla je Adžić, navodeći da će uskoro uslijediti šalovanje ploče nadvožnjaka…

Biće izgrađena dva kružna toka i dvije raskrsnice.

Govoreći o mostu, Adžić je rekla da su radovi ugovoreni po sistemu ključ u ruke, a sam most vrijedan je 5,9 miliona eura.

“Dok je vrijednost trase 9,8 miliona eura. Most je složen objekat, sa kompletnom infrastrukturom. Radovi nijesu mogli biti započeti zbog visokog vodostaja Morača, jer u samoj rijeci imamo stub iz kojeg izlazi pilon koji će sa kablovima nositi konstrukciju mosta”, rekla je Adžić.

Svi radovi i na saobraćajnici i na mostu trebalo bi da budu završeni do februara 2020. godine, a prilikom gradnje mosta moguće je da radovi budu organizovani u tri smjene.

rtcg.me

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com