U četiri opštine na sjeveru KiM se održavaju izbori: Za sada bez incidenata, veliki broj pripadnika policije obezbjeđuje biračka mjesta (FOTO) - Volim Podgoricu

U četiri opštine na sjeveru KiM se održavaju izbori: Za sada bez incidenata, veliki broj pripadnika policije obezbjeđuje biračka mjesta (FOTO)

Vanredni izbori na sjeveru Kosova, za predsjednike opština Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Sjeverna Mitrovica biće održani u danas, a pravo glasa ima blizu 60.000 građana koji će glasati na 87 biračkih mjesta.

Na izborima će nastupiti kandidati Srpske liste, Demokratske partije Kosova i pokreta Samoopredeljenje iz albanske zajednice. Kandidati Srpske liste su Srđan Vulović u Zubinom Potoku, Vučina Janković u Zvečanu, Goran Rakić u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i Zoran Todić u Leposaviću. U birački spisak, zasnovan na izvodu iz Centralne matične knjige koji sačinjava Agencija za civilnu registraciju Kosova, upisana su 57.983 građanina, ili 970 više u odnosu na lokalne izbore 2017 godine.

U MITROVICI MIRNO, POLICIJA OBEZBJEĐUJE BIRAČKA MJESTA

Portparol policije za sjever Kosova Branislav Radović izjavio je da je u Kosovskoj Mitrovici mirno i da glasačka mjesta obezbjeđuje policija.

On je naveo da su biračka mjesta pokrivena “maksimalnim brojem policajaca”.

VELIKI BROJ GRAĐANA NA BIRALIŠTIMA

Na pojedinim biralištima se stvaraju kolone građana koji izlaze da glasaju.

Glasanje na severu Kosova, izbori, Kosovo

1 komentar

  1. Aw, this was a really nice post. In idea I wish to put in writing like this additionally – taking time and actual effort to make an excellent article… however what can I say… I procrastinate alot and by no means appear to get one thing done.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com