VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeni saradnici ubijenog kavčanina - Volim Podgoricu

VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeni saradnici ubijenog kavčanina

Austrijska policija je u velikoj akciji pod nazivom “Balkanska hobotnica” uhapsila 14 osoba iz Srbije i Crne Gore koje se sumnjiče za trgovinu narkoticima i saradnju s kriminalnim klanovima iz regiona. Sumnja se da uhapšena grupa ima veze i s likvidacijom Vladimira Roganovića, pripadnika kavačkog klana, u decembru prošle godine u Beču.

Kako su prenijeli austrijski mediji, kod uhapšenih je pronađena i droga vrijedna 8,6 miliona evra.

– Uhapšeni su u direktnoj vezi s ubistvom koje se 7. decembra prošle godine dogodilo u Beču. Trojica šefova kriminalne grupe koja je juče uhapšena bila su u direktnom kontaktu sa žrtvom, Vladimirom Roganovićem – prenijeli su austrijski mediji. Oni nisu objavili imena uhapšenih, ali su naveli da se provjerava veza između uhapšenih i ubistva Roganovića, koji je bio blizak kavačkom klanu.

Ubistvo u Beču

Napadač čekao ispred restorana
Vladimir Roganović je ubijen, dok je Stefan Vilotijević ranjen u decembru 2018. u centru Beča, kada je na njih, u trenutku dok su izlazili iz restorana, pucao nepoznati napadač. Očevici su ga opisali kao muškarca s kapuljačom na glavi. Roganović je na mjestu ostao mrtav. S njima je u restoranu bio i treći muškarac, koji je navodno ostao da plati račun, i najvjerovatnije je tako preživio. Bio je uhapšen zbog sumnje da je tipovao žrtve, ali je istraga protiv njega obustavljena.

Vladimir Roganović, kako istražitelji sumnjaju, najvjerovatnije je ubijen u krvavom ratu kavačkog i škaljarskog klana. Tada je, podsjetimo, teško ranjen i srpski državljanin Stefan Vilotijević (23), dok se iza rešetaka našao još jedan Beograđanin koji je bio s njima u društvu.

FOTO: PRINTSCREEN

U jučerašnjoj akciji, za koju austrijska policija vjeruje da bi mogla da doprinese rešavanju likvidacije Roganovića, kod osumnjičenih je pronađeno oko 112 kilograma kokaina, 71 kilogram amfetamina, 19 kilograma marihuane, pet kilograma smole kanabisa i 3,6 kilograma heroina.

– Velika istraga koja se vodila pod pokroviteljstvom Savezne kancelarije kriminalističke policije započeta je još 2017, otkad su prisluškivani telefoni trinaestorice osumnjičenih i praćeno njihovo kretanje. Sumnja se da su drogu nabavljali u Južnoj Americi – naveli su austrijski mediji i dodali da policija smatra da je ovom akcijom zadala veliki udarac balkanskoj mafiji.

– Hapšenje i zaplijena droge pokazuju koliko su velike dimenzije ove kriminalne grupe. Granice im nisu bile prepreka, dopirali su čak do Južne Amerike, odakle su nabavljali kokain – prenijeli su oni.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com