ABA LIGA: Budućnost i Zvezda će igrati 400 km daleko od kuće? - Volim Podgoricu

ABA LIGA: Budućnost i Zvezda će igrati 400 km daleko od kuće?

Cedevita će na sjutrašnjoj Skupštini ABA lige tražiti da Crvena zvezda i Budućnost Voli međusobne mečeve igraju najmanje 400 kilometara od Beograda i Podgorice, odnosno van Srbije i Crne Gore, prenose “Večernje novosti”.

Zagrebački klub je već spremio, kako je nazvao, “deklaraciju”, kojom bi da izađe pred ostale članove Skupštine, sa željom da se svi klubovi pismeno slože sa tim.

Između ostalog, u “deklaraciji” se pozivaju svi klubovi da se “ograde od načina navijanja i organizacije utakmica, prikazanih u finalnoj seriji, koje ni na koji način nisu bile u sportskom duhu niti odražavale osnovne postulate na kojima počiva ABA liga, prvenstveno na fer-pleju i nultoj stopi tolerancije na nasilje”.

Sve ovo nije sporno, kao ni dio predloga “deklaracije” u kojem se “u namjeri sprečavanja sličnih događaja, predlaže da se na Skupštini dopune pravila kojima će se omogućiti tijelima naše asocijacije da brzo djeluju i spriječe ovakve događaje”.
Zagrepčani traže i da se “utvrdi da su izgredi u finalnoj utakmici u potpunosti košarkaški delegitimirali osvojenu titulu” i zahtijevaju da se “u minimalno naredne dvije sezone sve međusobne utakmice Budućnosti i Crvene zvezde, igraju van država u kojima su ova dva kluba registrovana, odnosno minimalno 400 kilometara od sjedišta, kao i bez prisutnosti publike”.

Skupština ABA lige održaće se sjutra u Banja Luci.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com