Budućnost za titulu, Mornar za produžetak serije - Volim Podgoricu

Budućnost za titulu, Mornar za produžetak serije

Ako žele da finalnu seriju plej-ofa Erste Superlige učine neizvjesnom, košarkaši Mornara večeras (20.30 sati) u “Topolici” moraju da savladaju Budućnost Voli i izjednače rezultat u seriji na 1:1.

Barani su prije dva dana podbacili u “Morači”, izgubili ubjedljivo sa 102:68, a na izabranicima Mihaila Pavićevića je bio evidentan uor zbog majstorice na koju su bili primorani u polufinau protiv Sutjeske.

“Umor je bio evidentan, tri meča protiv Sutjeske su se odrazila posebnu na našu odbranu, jer smo primili 102 poena. Vidjelo se da je Budućnost svježija i odmornija. Ako mislimo da ih dobijemo, moramo ih “spustiti” na manje poena. Treba malo da se odmorimo, a u Baru očekujemo reakciju, prije svega da odigramo bolje u odbrani”, kazao je centar Barana Radoje Vujošević, koji je juče produžio ugovor sa Mornarom na još dvije godine.

Šampion se u prvom meču predao već na poluvremenu (48:26), pa je do kraja meč ličio skoro na prijateljsku utakmicu.

“Kad je takav ritam kao u ovoj Superligi, mnogo je Budućnosti značilo što je polufinale završila sa 2:0. Nama Sutjeska nije ležala u polufinalu, pogotovo je njihov teren “vruć”, a povrede Vranješa i Mijovića su nam skratili rotaciju, tako da je umor učinio svoje, baš smo istrošeni do maksimuma. Probaćemo da skupimo snage da u Baru odigramo bolje, da pokušamo pobjedom da produžimo seriju. Ako izgubimo, biće teško u Podgorici doći do preokreta. Mislim da će Vranješ zaigrati, Mijović neće, ali će nam značiti i jedan igrač više u rotaciji. Pozivamo publiku da dođe u što većem broju, da bude spektakl kao i uvijek u Baru, pa ćemo da vidimo kako će da bude dalje”, rekao jeVukota Pavić, krilni centar Mornara.

Pavić je jedan od četvorice igrača koji su produžili ugovore na još dvije godine, pored Pavića, Nemanje Vranješa i Uroša Lukovića.

“Za klub je to značajno jer je prije kraja sezone počeo da formira tim za narednu sezonu. A meni, naravno, da mnogo znači, ja sam u Bar otišao kao dijete, već sam u Mornaru šest godina, uz ove naredne dvije Mornar je za mene kao dom, osjećam se, maltene, kao domaći igrač.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com