Premijerno u KIC-u plesna predstava “Magbet” - Volim Podgoricu

Premijerno u KIC-u plesna predstava “Magbet”  

 

Podgorička premijera plesne predstave “Magbet”, po motivima drame Vilijema Šekspira, biće izvedena u srijedu, 29. maja, na Velikoj sceni Kulturno – informativnog centra ”Budo Tomović”, sa početkom u 20 sati.

Nastala u produkciji Bitef teatra iz Beograda i Centra za kulturu Tivat, „Magbet” ima za cilj da publici predstavi nove pravce razvoja plesnog teatra. Koreografija predstave “Magbet” povjerena je mladom koreografu Milošu Isailoviću, koji je u Bitef dance kompaniji ostvario veliki broj izuzetnih igračkih uloga. I u ovoj plesnoj postavci, baziranoj na klasičnom dramskom konceptu, “Magbet” je samo idejno polazište za razvoj autorovog viđenja savremenog svijeta, u kontekstu atmosfere koja vlada u ovom čuvenom Šekspirovom djelu – to je mračni svijet zavjere, zločina, psiholoških devijacija, vlastoljublja, strasti…

Savremeno koreografsko tumačenje “Magbeta” nudi pregršt scenskih mogućnosti. Lik Ledi Magbet uvijek je izazivao posebnu pažnju, a svakako vrlo je atraktivna i pojava tri vještice, koje su, kao i svi ostali likovi, vizuelno uklopljene u vanvremenski okvir, pružajući publici osjećaj modernosti, savremenosti i nadasve univerzalnosti Šekspirovih ideja.

Režiju predstave potpisuje Luka Mihovilović, dramaturg je Jelena Kajgo, a kompozitor Draško Adžić. U predstavi igraju: Miloš Isailović, Dejan Kolarov, Ana Ignjatović – Zagorac, Nataša Gvozdenović, Tamara Pjević, Jelena Bulatović, Miona Petrović i Branko Mitrović.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici KIC-a, po cijeni od 5 eura, svakog radnog dana od 9 do 20h. Rezervacije na broj 020 664 237.

 

1 komentar

  1. Pozdrav, trebate li kredit uz nisku kamatu od 2% Jeste li odbili bankovne kredite jer nemate nikakav kolateral ili imate loš kredit? Jeste li umorni od stresa u banci Zatim ste na pravom mjestu i kontaktirajte nas putem e-maila (gonzalezandresloan(a)gmail.com)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com